Afbeelding

Hoofdredacteur gezocht hva m/v

De Historische Vereniging Alkmaar is op zoek naar een hoofdredacteur voor haar magazine 'Oud Alkmaar.' De huidige, zeer gewaardeerde hoofdredacteur Bertus Bakker stopt er helaas mee. Bent u geïnteresseerd?

Het hoofdredacteurschap van Oud Alkmaar is een inhoudelijk óntzettend leuke klus en ook: een eer. Vermaarde Alkmaarders gingen u voor, zoals bijvoorbeeld Joost Cox, Ruud Kersten en juist: Bertus Bakker. Als hoofdredacteur werkt u met een redactie die momenteel bestaat uit gedreven krachten: Lisa Oskamp, Gery Baars en Jolanda Jansen.


Historie ‘Oud Alkmaar’
Leraar Engels J.J. Schilstra (Johan) was vanaf 1966 tot 1985, dus bijna twintig jaar, voorzitter van de HVA. Schilstra was innovatief, schreef ook (diverse boeken) en was aanjager van verenigingsblad ‘Oud Alkmaar’, dat in oktober 1975 voor het eerst verscheen. Een tijdschrift voor en door leden. Sterk is Schilstra’s visie op de betekenis van de HVA, want hij schrijft in het voorwoord van de eerste uitgave:

‘De wetenschap dat Alkmaar alleen leefbaar is met behoud van een leefbare binnenstad, waarin de charme van het verleden bewaard blijft, doet ons meer vóóruit dan achteruit zien. Het verleden een toekomst helpen geven vergt een jonge en geen oude vereniging. Jong zijn wil zeggen dat naast het doen voortleven van verenigingstradities steeds nieuwe wegen gezocht moeten worden.’


Meer weten?
Momenteel werken wij ook aan 'doorvertaling' van onze artikelen van print naar online. Zo blijven de artikelen ‘voor altijd’ bewaard en vindbaar/herleesbaar. U vindt het interessant om dit met ons online- team af te stemmen. Wilt u meer weten of reageren? Kijk op onze website!

Rob Marijn, HVA