(van links naar rechts) Dick Schouten, Trees van Dam-Hof, Piet Kok (voorzitter) en Carla van Westen-Dudink (secretaris).
(van links naar rechts) Dick Schouten, Trees van Dam-Hof, Piet Kok (voorzitter) en Carla van Westen-Dudink (secretaris). (Foto: aangeleverd)

Maak kennis met Uitvaartvereniging St. Jozef

BOVENKARSPEL – Sommige verenigingen komen wekelijks in het nieuws, anderen doen dat wat spaarzamer. Uitvaartvereniging St. Jozef in Bovenkarspel behoort tot deze tweede groep. En dat is helemaal niet vreemd volgens voorzitter Piet Kok. “Als een uitvaartvereniging zijn werk goed doet, betekent dit doorgaans dat zij in samenwerking met vele betrokken mensen een laatste afscheid van een overledene op waardige wijze heeft voltooid. Gaat er iets mis of gebeuren er vervelende dingen, dan is dat eerder een reden om in het nieuws te komen. En dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen."

'Te worden bijgestaan door vakkundige mensen na een sterfgeval is van grote waarde'

Piet Kok beseft dat in deze tijd de aandacht voor een uitvaartvereniging tanende is. “Landelijk is te zien dat het ledenaantal van de diverse verenigingen afneemt. Het is de tijdgeest en veel verenigingen hebben daar mee te maken. Een uitvaartvereniging behoort natuurlijk ook tot een speciale groep van verenigingen. 


Voor jezelf heb je er tijdens je leven niet zo veel aan. Mogelijk geeft het je wat rust te weten dat je je zaakjes op orde hebt. Maar het besef te weten dat bij het overlijden van een naaste je terug kan vallen op vertrouwde mensen uit je eigen omgeving, is waardevol. Te worden bijgestaan door ervaren en vakkundige mensen bij een sterfgeval is van grote waarde en geeft je de zekerheid dat je er na afloop met een goed gevoel op terug kan zien. Daarnaast ben je als lid van de vereniging ook gewoon goedkoper uit. Voor veel mensen een niet te verwaarlozen punt."

'Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester'

"Op 22 april hebben wij weer onze jaarlijkse algemene ledenvergadering in het Vereenigingsgebouw", vervolgt Piet. "De voorzitter zou het fijn vinden dan weer eens mensen te mogen ontmoeten die zich nog weinig hebben laten zien. Samen komen we verder toch? Daarnaast heeft de vereniging wel een probleem met de invulling van het bestuur. Onze penningmeester, Jan Pennekamp, heeft om gezondheidsredenen zijn bestuursfunctie moeten neerliggen, maar blijft op de achtergrond nog wel even zijn werkzaamheden uitvoeren. 


Wij zijn hem daar heel dankbaar voor en zijn inzet getuigt van een grote betrokkenheid voor de vereniging. Onze vereniging is dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Het is geen noodzaak meer dat diegene lid moet zijn van de vereniging, maar is natuurlijk wel een pré. Iemand met een beetje affiniteit voor deze werkzaamheden zou handig zijn. Geïnteresseerden zijn welkom zich aan te melden, nieuwe leden zijn ook van harte welkom. 

Informatie

Voor slechts 16,- euro per jaar bent u lid en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Op onze website is alle verdere informatie hierover terug te vinden en vindt u ook de gegevens van de contactpersonen. 

Ga voor meer informatie over Uitvaartvereniging Sint Jozef in Bovenkarspel naar de website: www.sintjozefbovenkarspel.wordpress.com