Hoorns Byzantijns Indrik zingt samen met Alkmaars koor Bjerjozka
Hoorns Byzantijns Indrik zingt samen met Alkmaars koor Bjerjozka (Foto: Karel de Graaf)

Slavische koorzang op Goede Vrijdag in Andijk

Nieuws

ANDIJK - Het Hoorns Byzantijns koor Indrik zingt op Goede Vrijdag (29 maart) samen met zangers van het Alkmaars koor Bjerjozka in de Gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk. Aanvang: 19.30 uur.

De dirigent is Serge Latychev. Voorganger in deze Goede Vrijdag-kerkdienst is dominee Koos Staat. Als opening zingt het koor een vocalise van een cherubijnenlied uit de Liturgie van Alfejev Hylarion. Tijdens de lezingen uit het lijdensevangelie worden enkele kerkelijke gezangen voor de Stille Week gezongen. Bariton Ronald Willemsen vertolkt de ontroerende Aria uit de Matthäus Passion van Hylarion, begeleid door Elly Linger op de vleugel. Bij de gebeden klinkt het bekende gebedslied ‘Tebe pojem’ van Bortnjanski. 

Kerkslavisch

Het koor zingt in het kerkslavisch, de kerkelijke taal van de oosters-orthodoxe kerk. Deze oude Slavische taal is ook vertrouwd voor Oekraïners, daarom worden Oekraïners in de regio in het bijzonder voor deze dienst uitgenodigd. Uiteraard is er ook gemeentezang in het Nederlands, begeleid door de organist van de kerk. Iedereen is van harte welkom bij deze speciale kerkdienst.