Streel de smaakpuppillen tijdens Werelds Proeven.
Streel de smaakpuppillen tijdens Werelds Proeven. (Foto: aangeleverd)

Gerechten ontdekken tijdens Werelds Proeven

WERVERSHOOF - Na vele jaren Foodfair, is de naam veranderd in “Werelds Proeven”. Naast het proeven, is dit evenement, dat plaatsvindt op zondag 7 april, een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met “wereldse gerechtjes”. 

Maandag 18 maart kwamen de kokers en de leden van Auxili-ja! bij elkaar in ‘t Fortuin om, samen met Frank Bot, de puntjes op de i te zetten voor het Werelds Proeven op zondag 7 april. We hebben kennis gemaakt met elkaar, hebben verteld hoe het de afgelopen jaren is gegaan, wat wij van de kokers mogen verwachten en zij van ons. 

Drie landen aanwezig

Vanuit het CNO waren drie landen vertegenwoordigd: Colombia, Syrië en Turkije. Er was een kleine taalbarrière, maar dat werd vakkundig opgelost. Van alle kokers is duidelijk wat ze  gaan klaarmaken en dat belooft overheerlijk te worden. En voor ongeveer 300 mensen een klein hapje klaar te maken, wordt een bijzondere klus. De kokers zijn allemaal enthousiast om dit te gaan doen.

Gratis proeven

Zondag 7 april 2024 kan iederen van 13.00 uur tot 17.00 uur kennismaken de gerechten uit “verre streken” (China, Benin, Nigeria, Colombia, Brazilië, Irak, Syrië, Turkije) en ze ook proeven. Zowel de toegang als het proeven is geheel gratis. Als u naar huis gaat kunt u wel een donatie doen in de bus die daarvoor klaar staat. 

Doel van het Werelds Proeven is Citadao Feliz. Een sportproject voor mentaal en fysiek gehandicapten in Itaguai (Brazilië). Het project geeft de deelnemers zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Het is een project in een zeer arme wijk van Rio.

Tijdens het proeven zorgt Kinderopvang Berend Botje dat er samen met kinderen heerlijk geknutseld wordt. Daarnaast is er ook een loterij waar leuke prijzen te winnen zijn (waaronder een fiets). De prijs van een lot is 3 euro.

Datum: zondag 7 april (13.00 - 17.00 uur). Locatie: Café restaurant ‘t Fortuin, Dorpsstraat 190, Wervershoof. Meer informatie: www.auxili-ja.nl.