Lies Jansen bij een van haar kleurrijke werken.
Lies Jansen bij een van haar kleurrijke werken. (Foto: aangeleverd)

Lies Jansen toont kleurrijk werk

REGIO - De Castricumse Lies Jansen schildert zoals zij dat benoemt: ‘De schoonheid van het leven’, vanuit haar Sjamanistische kijk op de wereld. Nu te zien in het prachtig verbouwde Johanna’s Hof.

Ooit was Lies Jansen een zelfstandig ondernemer met aardig wat personeel. Toen zij de mooie leeftijd van 58 behaalde, wist ze dat er een ommekeer moest komen. Zij kreeg toen de bevestiging dat ze hooggevoelig is. Als zij dan ook stopt met haar bedrijf geeft ze toe aan haar innerlijke zoektocht en vindt haar weg in energetische werken en het Sjamanisme, oftewel de wet van de natuur.

Schoonheid leven

Deze ontwikkeling is terug te zien in haar schilderijen. Alles wordt met krachtige snelheid op het doek gepenseeld en Lies werkt dan in één stroom door. Ze hoort en ziet niets meer. Op deze manier schildert zij niet alleen haar emoties van zich af, maar wil ze ook graag in contact zijn met de schoonheid van het leven. Schilderen doet Lies al vanaf haar zestiende, maar door de jaren heen vond zij haar stijl en kreeg ze de techniek van olieverf goed in haar vingers.

Tot 1 juli

De schilderijen van Lies Jansen zijn te zien tot 1 juli in Johanna's Hof, Johannisweg 3 in Castricum.