'Als kleuter wilde ik al de bouw in.'
'Als kleuter wilde ik al de bouw in.' (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Van blokkendoos naar metselmuur

Vervolg voorpagina



“Al gauw ontdekte ik dat het vanaf het punt waar ik was begonnen, niet helemaal haaks liep. De muurtjes kwamen dus ietwat uit het lood te staan. Het ging om enkele millimeters, dus ben ik maar gewoon doorgegaan. Daardoor miste ik uiteindelijk die podiumplek, want de jury is superstreng.”

Strijdbaar

Ach… er kan er maar één de winnaar zijn denk je dan, dus Sam was waarschijnlijk niet zo uit het lood geslagen. Maar het Heilooër metseltalent is strijdbaar en wil volgend jaar wéér naar die finales. "Tuurlijk! Die zesde plek wil ik uiteraard verbeteren. Terwijl deze eerste keer al een prachtige ervaring was. Het was allemaal goed geregeld, we zaten met het hele team in een mooi huis en hebben veel lol gehad samen. Ook heb ik onder meer die jongens uit Limmen goed leren kennen. Het onder druk leren presteren was vooral ook leerzaam. En dat in een rijtje wachten tijdens de prijsuitreiking… dát was spannend! Ondertussen hadden wel ook veel lol, wat weer voor de nodige ontlading zorgde. Wat mij betreft op naar volgend jaar!”

Talland College

De studenten volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College en Regio College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad.

Het Horizon College en Regio College gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College.

Tijdens de finales van de Skills-wedstrijden trokken de studenten van beide mbo-organisaties al samen op.