Hans Luiten (r), voorzitter van Stichting Leergeld Zaanstad, neemt de Nutsprijs 2024 in ontvangst van Hans Pielkenrood, voorzitter van Nut Zaanstad.
Hans Luiten (r), voorzitter van Stichting Leergeld Zaanstad, neemt de Nutsprijs 2024 in ontvangst van Hans Pielkenrood, voorzitter van Nut Zaanstad. (Foto: aangeleverd)

Nutsprijs 2024 voor Stichting Leergeld Zaanstad

Nieuws

ZAANSTREEK - Jaarlijks reikt Departement Zaanstad der Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (‘Nut Zaanstad’) de Nutsprijs uit aan een instelling die zich in de Zaanstreek verdienstelijk maakt binnen de doelstelling van het Nut: de bevordering van het welzijn van mens en samenleving. Dit jaar ging de prijs naar de Stichting Leergeld Zaanstad.

De Nutsprijs is in 1989 ingesteld ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Nut Zaanstad. De leden van Nut Zaanstad kiezen uit drie kandidaten een winnaar aan wie de prijs zal worden toegekend. De Nutsprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van €1250.

Na afloop van de algemene ledenvergadering is de Nutsprijs 2024 uitgereikt aan Stichting Leergeld Zaanstad uit waardering voor haar werkzaamheden onder het motto: “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen”. De stichting zorgt ervoor dat schoolgaande kinderen van vier tot en met zeventien jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen toch de noodzakelijke schoolspullen krijgen. Zoals bijvoorbeeld een bureautje en bureaustoel om thuis huiswerk te kunnen maken; een fiets om naar school, sport of muziek te gaan of een laptop voor het uitvoeren van schoolopdrachten.