Sem Volkerink (links) tijdens de prijsuitreiking.
Sem Volkerink (links) tijdens de prijsuitreiking. (Foto: aangeleverd)

Zaanse Sem Volkerink behaalt brons tijdens NK voor mbo-studenten

Nieuws

ZAANSTREEK - Sem Volkerink uit Assendelft haalde een bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Hij deed dit bij het vakgebied sanitaire- en verwarmingstechnicus. Sam volgt zijn mbo-opleiding bij het Regio College en mede-opleider IW Noord-Holland in Zaandam.

Per finale en vakgebied streden acht mbo-studenten om de nationale eer. Naast Sem waren er nog vijf studenten van het Horizon College en Regio College die meededen met Skills Heroes.

Groots

Sem (19) vond het kampioenschap een geweldige belevenis: “Het was groots met allemaal vaktoppers die strijden om een podiumplaats. Het is me gelukt om de derde plaats te behalen. Wat een ontlading komt er vrij als je je naam door de speakers hoort. De eerste dag ging het wat minder door alle spanning. De tweede dag heb ik me goed herpakt en zo nog een derde plaats gepakt. Ik ben superblij dat het gelukt is en dat ik dit heb mogen meemaken. Hopelijk volgend jaar nog een keer en dan ga ik voor de eerste plek!’”

De twee mbo-onderwijsorganisaties gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College, met locaties in Zaanstad, Purmerend, Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard. Tijdens de finales van de Skills-wedstrijden trokken de studenten van de mbo-scholen al samen op.

De Nederlandse kampioenschappen werden 21 en 22 maart gehouden en werden georganiseerd door WorldSkills Netherlands.