Westzaan in de aanval
Westzaan in de aanval (Foto: RodiMedia/KK)

Westzaan zet goede stap richting titel

Sport

JISP - In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal was de ontmoeting tussen twee clubs die van de zondag naar de zaterdag zijn overgestapt (Jisp en Westzaan) er eentje die, ondanks de soms striemende regen-, hagelbuien en stevige wind, het aan zien meer dan waard was. 

Dat de in het roodwit gehulde bezoekers het wonnen van de blauwwitten was niet verbazingwekkend, maar dat het met meer moeite ging om de 0-2 te bewerkstelligen was opvallend.

Onder toeziend oog van tal van vroegere ‘toppers’ - goed voor snedig commentaar - trapte Jisp af met de wind in de rug. Het initiatief werd in handen genomen en daar wist Westzaan zich pas na tien minuten wat onderuit te spelen. Alex Bleij was de eerste die dreigend richting het Jisp doel was. Vijf minuten later werd de veldverhouding omgezet in een 0-1 via Frank de Lange. De gastheer was daar echter niet door uit het veld geslagen. Een kopbal van Beijaard kon ternauwernood door de W-goalie gekeerd worden. Vlak daarna was het Alex Bleij die - weliswaar met een beetje geluk - de 0-2 wist te scoren.

Na de pauze toonde Jisp zich wederom sterk. Westzaan liet zich terugdringen en de aansluitingstreffer hing als het ware in de lucht. Deze bleef uit en zo konden de bezoekers zich gaande het duel weer als bovenliggende partij aandienen om dat niet meer uit handen te geven tot het einde van deze sportieve derby.

Dat Westzaan afstevent op de titel betwijfelt niemand. Sporting Krommenie wist directe en laatste concurrent Alcmaria Victrix met 1-3 te verslaan waardoor de voorsprong nu vier punten is geworden met een wedstrijd minder gespeld.
Aan Jisp zijde is geen enkele reden om te wanhopen. Met een danig gewijzigd team wist het de favoriet flink lastig te maken. Peter Tania rekent op een goede derde periode. Als iedereen weer fit is kan Jisp nog ver komen in deze competitie. “Westzaan is door de KNVB natuurlijk te laag ingedeeld na de overstap. Daar moeten ze bij de bond toch eens wat beter mee omgaan.”