The Rose Irish Dance Company.
The Rose Irish Dance Company. (Foto: aangeleverd)

Ierse middag op St. Patrick’s Day

Uitgaan

WORMER - Het Iers Folkkoor Out-Cider, bestaat uit tien zangeressen en vier muzikanten. brengt samen met duo The Lassies en The Rose Irish Dance Company op zondag 17 maart Ierse en Schotse folkmuziek ten gehore in de Maria Magdalenakerk, Dorpsstraat 351.

De datum 17 maart is niet zomaar gekozen, want het is dan Saint Patrick’s Day, een christelijke en culturele feestdag in Ierland. Saint Patrick was in de vierde eeuw een betekenisvolle bisschop in Ierland en werd later de beschermheilige van het land. De overlijdensdatum van de beschermheilige, 17 maart, is sinds de zeventiende eeuw officieel een christelijke en culturele feestdag in Ierland. Hierbij herdenkt men Saint Patrick en wordt het erfgoed en de cultuur van Ierland gevierd. Niet alleen in Ierland maar ook in veel landen in de wereld waar Ieren heen zijn geëmigreerd of banden zijn, is 17 maart een begrip.

Ierse dans

In afwisselende bezetting is de instrumentale begeleiding met basgitaar, viool, gitaar, fluit, mandoline, bohdrán en de kazoo. Het geheel onder leiding van Andrea Sombroek. The Lassies, het getalenteerde duo Jytte Balm en Roos Kneppers, excelleren in concertmuziek. Met hun optreden onder de naam ‘The Lassies’ laten ze zien dat met de viool ook de Ierse muziek tot zijn recht komt en samen met improvisaties de juiste stemming geeft.

Leden van The Rose Irish Dance Company maken het geheel compleet met een performance van de bekende Ierse dans. De leden behoren tot de showdansgroep, die energieke Ierse dansshows á la Riverdance en Lord of the Dance door heel Nederland brengt.

Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Tickets € 17,50. Reserveren en meer informatie www.concertenwormer.nl

 Iers Folkkoor Out-Cider.
The Lassies bestaat uit  duo Jytte Balm en Roos Kneppers,