Anouk Haars weet de bal door de mand te slingeren
Anouk Haars weet de bal door de mand te slingeren (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

Magere score in topduel Korfballeague

Sport

TERWISPEL - Dat de Kenonz Korfbal League in de beslissende fase is beland is aan alles te merken. De Top 4 wil zich zo gunstig positioneren met het oog op de Play Offs. Er viel derhalve het nodige vuurwerk te verwachten in de strijd om plek 2 tussen LDODK/Rinsma Modeplein en het bezoekende KZ/Keukensale.com. Uiteindelijk kwam er een magere 18-14 winst voor de Friezen op het scorebord.

Die tweede plek in de eindrangschikking is van belang met het oog op het thuisvoordeel in de aankomende play-offs. Op papier leek LDODK de betere ploeg, maar de Koogers wonnen niet voor niets de eerste wedstrijd. 

In een wedstrijd onder leiding van het Zaanse duo Kok/Luttik startte voormalig Groen Geler Terrenc Griemink op de bank. Bij KZ stond Darren Krook opnieuw in de basis. Onno Bakker komt dit seizoen niet meer in actie waar Kevin Dik mogelijk vanaf volgende week weer mee kan gaan doen. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat de Zaankanters niet in hun beste vorm staken. 

Aanvallend wist de ploeg van Tim Bakker geen vuist te maken. Tekenend was dan ook dat na meer dan een kwartier spelen Zoë Engel vanaf de strafworpstip de eerste goal voor KZ wist te scoren.LDODK speelde verre van groots, maar scoorde wel acht keer. In de laatste tien minuten van de eerste helft vielen de doelpunten om en om waardoor er met 12-5 gerust werd. 

KZ leek na de pauze goed uit de kleedkamer te komen. Carlo de Vries opende de score, maar die opleving was van korte duur. Er viel eenvoudigweg bar weinig te genieten. In de slotfase slaagden de Koogers er nog wel in om wat terug gekomen qua doelpunten, maar spannender het geen moment. Ook LDODK speelde aanvallend ook niet briljant en kwam niet verder dan 18 doelpunten. 

Voor Korfballeague begrippen uiterst beperkt.Door dit resultaat is LDODK zeker van de tweede plek en zal het volgende week met PKC moeten uitvechten wie er eerste gaat worden. Het thuisvoordeel is in ieder geval een feit.

Marijn van den Goorbergh concludeerde na afloop dat zijn ploeg verdedigend goed was geweest, maar aanvallend zwaar onder de maat bleef. “Dit was de eerste keer dat we kansloos waren. Niemand van ons kwam tot een fatsoenlijk percentage. Met nog wedstrijden tegen Groen Geel en HKC kunnen we alvast gaan toewerken naar de Play Offs. En daarin zal het anders moeten en een ook gaan.”

De stand aan kop is nu 

1 PKC/Vertom 16-27

2 LDODK/Rinsma Modeplein 16-27

3 DVO/Transus Bennekom 16-23

4 KZ/Keukensale.com 16-23