Vinyl te kust en te keur op de boeken- en platenmarkt in Krommenie.
Vinyl te kust en te keur op de boeken- en platenmarkt in Krommenie. (Foto: Pexels)

Boeken- en Platenmarkt in St. Petruskerk Krommenie

Uitgaan

KROMMENIE - In de St. Petruskerk, Snuiverstraat 2,  wordt zaterdag 16 maart een grote Boeken-en Platenmarkt gehouden.

De opbrengst is voor het project van de Vastenactie 2024 met als thema: Leven in een veranderde wereld. Het Vastenactieproject richt zich dit jaar op vrouwen, jongeren en mannen met beperkte bestaansmiddelen in Zimbabwe in de districten Gutu en Bikita, de districten met het grootste gebrek aan water en andere middelen van bestaan. Vrouwen moeten ver lopen voor water, moeten in het veld werken terwijl ze ook voor de kinderen en het huishouden moeten zorgen. Traditionele rolpatronen waarbij vrouwen geen controle hebben over gebruik van het land en de oogsten, vergroten hun kwetsbaarheid.

Er zijn dit jaar kunstboeken, kinderboeken, kookboeken, romans, literatuur, streekromans, fantasy, sience fiction en veel thrillers. Ook kun je boeken vinden die gerelateerd zijn aan de Zaanstreek, Amsterdam en West Friesland. Voor de liefhebbers zijn er klassiekers als Arendsoog. Karl May en Pim Pandoer. De prijzen van de boeken liggen tussen de € 1,00 en € 25,00. De boeken staan overzichtelijk op soort en alfabet. 

Lp’s te kust en te keur

Ook is er een grote voorraad langspeelplaten (vinyl). Een unieke verzameling klassieke elpees en natuurlijk Nederlandstalige muziek, cabaret, popmuziek uit de jaren 70-80-90 en sfeermuziek, country en jazz. Een greep uit het assortiment: Abba, Santana, Crosby Stills Nash & Young, Simon & Garfunkel, Barbra Streisand, John Denver, Neil Diamond, The Cats, BZN, George Baker, Mahalia Jackson, Dave Brubeck, Robert Long, Wim Sonneveld, Fats Domino enz. enz. De prijzen van de elpees variëren van € 1,00 tot €10,00

Ook zijn er cd’s en dvd’s te koop (drie voor € 1,00 tot €5,00 per stuk ) Ook zijn er legpuzzels te koop voor vanaf € 1,00 tot € 10,00 per stuk, waaronder een groot aantal puzzels van Jan van Haasteren. De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

Afbeelding