Wie tekent het mooiste zijn lievelingsdier?
Wie tekent het mooiste zijn lievelingsdier? (Tekening: Levey)

Tips om spelletjes te doen met kinderen

Spelletjes spelen met jonge kinderen kan zowel leuk als leerzaam zijn. Hier zijn wat tips voor activiteiten die hen zowel vermaken als stimuleren:

Verstoppen: Een klassieker die altijd plezier brengt. Laat de kinderen elkaar verstoppen of verstop objecten in huis en laat de anderen ze vinden.

Schatzoeken: Maak een schatkaart met aanwijzingen die leiden naar een verborgen schat in de achtertuin of in huis.

‘Simon zegt’: Dit spel helpt bij het ontwikkelen van luistervaardigheid. Laat een kind 'Simon' zijn en geef opdrachten zoals "Simon zegt: raak je neus aan!"

Memory: Leg kaarten met afbeeldingen naar beneden op tafel en laat de kinderen om de beurt twee kaarten omdraaien om te zien of ze een paar kunnen vinden.

Dierengeluiden raden: Laat een kind een dier nadoen en laat de anderen raden welk dier het is.

Tekenwedstrijd: Geef de kinderen papier en potloden en laat ze tekenen wat ze maar willen. Je kunt ook thema's toevoegen, zoals "teken je favoriete dier".

Balansspelletjes: Leg een touw op de grond en laat de kinderen eroverheen lopen zonder te vallen. Maak het uitdagender door ze objecten te laten dragen.

Verhalen vertellen: Laat de kinderen om de beurt een verhaal verzinnen en vertellen.

Obstakelbaan: Maak een eenvoudige obstakelbaan in de tuin of in huis met stoelen om omheen te rennen en tunnels van kartonnen dozen.

Buitenspelletjes: Organiseer spelletjes zoals zaklopen, eierlopen of tikkertje in de tuin of in een nabijgelegen park.

Veel plezier!

Probeer deze activiteiten af te wisselen om de kinderen geïnteresseerd te houden en hun verschillende vaardigheden te stimuleren. Veel plezier!