Anneke Bruin.
Anneke Bruin. (Foto: aangeleverd)

De 10 vragen... aan Anneke Bruin

Nieuws

HOLLANDS KROON - In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Anneke Bruin. Ik ben in het onderwijs werkzaam geweest, waarvan de laatste jaren als leerkracht in het speciaal basisonderwijs op de Burgemeester de Wildeschool in Schagen. Na mijn pensionering ben ik me o.a. bezig gaan houden met tuinieren, zowel hier thuis als bij verschillende andere mensen. Ook doe ik vrijwilligerswerk voor de Martinuskerk in ’t Veld.

Waar ben je geboren?

Ik ben in 1955 geboren in Zijdewind vlakbij natuurzwembad ’t Petje. Een prachtige plek om op te groeien!

Wat heb je met deze gemeente?

Mijn geboorteplaats Zijdewind hoorde eerder bij de gemeente Oude Niedorp. Deze is overgegaan in gemeente Niedorp en daarna weer in Hollands Kroon. Doordat de gemeente zo groot is geworden ervaar ik het contact als minder persoonlijk.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Een van de mooiste plekken van Hollands Kroon vind ik De Westfriese Omringdijk, een monument in het landschap. Daarnaast is De Moerbeek, waar ik samen met mijn man Nico woon, natuurlijk ook een prachtige plek!

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Wat ik geweldig vind aan mijn woonplaats is de weidsheid van het landschap, de prachtige vergezichten, wolkenluchten, zwermen vogels. Hier kan je de mooiste zonsondergangen aanschouwen.

Wat is je advies aan de burgermeester?

Mijn advies aan de burgemeester is, dat ze zich hard maakt voor het niet verder uitbreiden van de datacenters in de Wieringermeer.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Het beste advies dat ik ooit kreeg, kreeg ik jaren geleden van een collega van me. Ze gaf me het inzicht om na een periode van tegenslag en teleurstelling mijn blik te richten op de toekomst, naar datgene wat nog komen gaat, vooruitkijken dus. Dat heeft me geholpen om een positieve, optimistische blik op het leven te hebben. Het juiste advies op het juiste tijdstip.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik gelukkig ben met mijn gezin en veel lieve mensen om me heen. Dat ik het heerlijk vind, om in de tuin te werken en stekken te maken. Ook verbouw ik mijn eigen groente. Er gaat niets boven de smaak van zelf geteelde bonen, sla en bietjes. Daarnaast trek ik er ieder jaar samen met Nico op uit om meerdaagse lange fietstochten te maken. Iedere dag weer een etappe verder met andere landschappen en nieuwe ontmoetingen.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Een van mijn favoriete restaurants is The Irish Cottage op het Verlaat met zijn authentieke sfeer. Ook de high tea is daar ook uitstekend.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Ingrid van der Stoop uit de Kampen. Ingrid heeft een ontmoetingsplek opgezet voor kankerpatiënten, partners en/of nabestaanden. Ze is een veelzijdig persoon.