Wees een luisterend oor.
Wees een luisterend oor. (Foto: aangeleverd)

Graag mensen helpen? Word vrijwilliger

Nieuws

HOLLANDS KROON - Wil je anderen uit je gemeente kortdurend kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving? Ben je goed in adviseren en verbinden? Wil je maatschappelijk betrokken bezig zijn? Dan ben je de nieuwe Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA) bij Wonen Plus Welzijn. Een mooie en dankbare vrijwilligersfunctie voor mensen die je hulp kunnen gebruiken en zullen waarderen.

Afspraken vinden plaats in overleg en zijn zo goed in te plannen op momenten waarop je tijd hebt. De functie Een VOA gaat persoonlijk in gesprek met mensen met een hulpvraag en luistert naar hun verhaal. Gezamenlijk wordt de hulpvraag verhelderd en bekeken wat de best passende oplossing kan zijn voor de situatie. Een VOA draagt mogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt kortdurend. Bijvoorbeeld bij vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen.

De opleiding: Medio april start Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard een nieuwe VOA opleiding om vrijwilligers goed geïnformeerd op pad te laten gaan. Wonen plus welzijn zoekt deskundige vrijwilligers voor onze gemeente. Heb je mogelijk interesse? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek en om al je vragen te beantwoorden. Er zijn geen kosten aan de training verbonden.

Aanmelding of meer informatie: Voor Schagen en Hollands Kroon: email info@wonenpluswelzijn.nl of bel 0224-273140. Vraag naar Elisabeth.