Het project in Julianadorp is opgezet voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op vrijwillige basis
Het project in Julianadorp is opgezet voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op vrijwillige basis (Foto: aangeleverd)

Naschools muziekproject in Julianadorp

Nieuws

JULIANADORP - De Prinses Margrietsschool en Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp hebben ook dit schooljaar de handen weer ineen geslagen om een naschools muziekproject op te zetten.

Het project is opgezet voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op vrijwillige basis. Allerlei elementen van muziek komen aan de orde waardoor het interessant moet blijven maar vooral leuk, vandaar de naam van het project: muziek is leuk...

Dinsdagmiddag na schooltijd krijgen de deelnemers vijftien weken lang les in algemeen muzikale vorming en maken ze kennis met allerlei soorten muziek en blaasmuziek in het bijzonder.

Al snel krijgen ze de beschikking over een blaasinstrument, die naast de lessen op school ook thuis gebruikt gaan worden om te kunnen oefenen. Na vijftien weken wordt verwacht dat ze gezamenlijk een paar eenvoudige melodieën kunnen spelen, die ze dan met behulp van een aantal muzikanten van Kunstzin gaan uitvoeren.

Nieuwe instrumenten

Er is een aantal nieuwe instrumenten (trompet, trombone, alt-sax en bariton) aangekocht waardoor dit project ook de komende jaren in eigen beheer kan worden voorgezet. De uitvoering van het project is in handen van de dirigent en muziekdocent van Kunstzin Aad Kloos, daarin bijgestaan door een aantal gevorderde muzikanten van Kunstzin.

Eindpresentatie

Dinsdag 23 april wordt het project afgesloten met een eindpresentatie op het schoolplein waarin de kinderen een vijftal werken laten horen waarin ze worden begeleid door een aantal muzikanten van Kunstzin om een volledig orkest te vormen. Dezelfde presentatie wordt in de avond in de aula van de Stek herhaald voor de ouders, familie en andere belangstellenden.