De werkzaamheden in het Kruiszwin in Julianadorp beginnen later dan verwacht.
De werkzaamheden in het Kruiszwin in Julianadorp beginnen later dan verwacht. (Foto: Pexels.com)

Werkzaamheden Kruiszwin in Julianadorp

Nieuws

JULIANADORP - De bewoners van het Kruiszwin in Julianadorp zijn onlangs per brief geïnformeerd over de verbetering van hun wijk. Zo wordt het rioolsysteem vervangen, worden de wegen opnieuw bestraat en wordt er meer groen geplant. 

De werkzaamheden in deze wijk beginnen wat later dan verwacht. Dit komt omdat het inschakelen van een aannemer langer duurde dan vooraf was ingeschat. Maar nu is duidelijk dat aannemer Haarsma de werkzaamheden gaat uitvoeren om het riool en de wegen te verbeteren. De aannemer start de komende tijd met het inrichten van een tijdelijk parkeerterrein, depots en een werkterrein. De werkzaamheden aan het riool beginnen woensdag 1 mei. De aannemer start bij het fietspad naast Kruiszwin 3127 tot 3911. De planning is dat alle werkzaamheden in Kruiszwin 3, 4 en 5 over ongeveer drie jaar zijn afgerond. 

Groen en speelplekken 

De gemeente start binnenkort met de aanbesteding voor de werkzaamheden aan het groen en de speelplaatsen. Na de aanleg van het riool en de bestrating gaat een groenaannemer de beplanting aanbrengen en de speelterreinen inrichten. De twee aannemers stemmen onderling de werkzaamheden af. 

Bereikbaarheid 

Het werk is opgedeeld in zo klein mogelijke fases. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De aannemer stuurt de bewoners een week voor de start van elke nieuwe fase een brief met informatie hierover. Als er een omleiding of andere maatregel nodig is om de buurt goed bereikbaar te houden, kunnen bewoners dat ook in die brief lezen. Uiteraard zijn er afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van alle woningen tijdens de werkzaamheden voor de nood- en hulpdiensten. Wij zorgen er ook voor dat uw woning altijd te voet bereikbaar is. 

Parkeren 

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar. Daarom wordt een extra, tijdelijk parkeerterrein ingericht op het groen tegenover de nummers 3501 - 3508. Met de extra parkeerplekken en het opdelen van het werk in kleine stukken wil de aannemer de parkeerdruk zoveel mogelijk verlichten. Maar vooral als de bestrating in een heel hofje eruit ligt, is enige overlast helaas niet te voorkomen. Voor invalideparkeerplaatsen kan men met de aannemer contact opnemen.