Ruim 300 inwoners uit de gemeente gingen aan de slag met het belangrijke vraagstuk: ‘Hoe ziet een leefbare gemeente er in de toekomst uit?’
Ruim 300 inwoners uit de gemeente gingen aan de slag met het belangrijke vraagstuk: ‘Hoe ziet een leefbare gemeente er in de toekomst uit?’ (Foto: Astrid Volten)

Eerste burgerberaad in Schagen

Nieuws

SCHAGEN - Het eerste burgerberaad vond zaterdag 16 maart plaats in de aula van het Regius College in Schagen. Ruim 300 inwoners uit de gemeente gingen aan de slag met het belangrijke vraagstuk: ‘Hoe ziet een leefbare gemeente er in de toekomst uit?’ 

In het burgerberaad gaan 200 willekeurig uitgekozen inwoners, samen met maximaal 40 ambtenaren en politici, 40 werkgevers en 40 vrijdenkers uit de gemeente Schagen in gesprek. Tijdens de bijeenkomsten staat de leefbaarheid van de gemeente centraal, waarbij de deelnemers gezamenlijk plannen en visies ontwikkelen hoe het beter kan. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek, niet in debat. Het burgerberaad wordt georganiseerd door de onafhankelijke organisatie, Stichting G1000.

Acht bijeenkomsten

Tijdens de eerste bijeenkomst op zaterdag 16 maart werden belangrijke onderwerpen vastgesteld en werd de agenda voor het verdere proces bepaald. Deze dag markeert het begin van een serie van acht bijeenkomsten, waarin de deelnemers zich verdiepen in de onderwerpen en concrete voorstellen zullen ontwikkelen. Voorstellen die tijdens de slotbijeenkomst worden aangenomen, worden in het burgerakkoord opgenomen. Dit akkoord wordt aangeboden aan de gemeenteraad op 9 juli.