Het toernooi is niet alleen bedoeld voor ervaren schakers, maar ook voor beginnende (thuis-) schaaksters vanaf 15 jaar.
Het toernooi is niet alleen bedoeld voor ervaren schakers, maar ook voor beginnende (thuis-) schaaksters vanaf 15 jaar. (Foto: aangeleverd)

Dames die schaken: doe mee aan het Noord-Hollands Dametoernooi

Nieuws

WARMENHUIZEN - Schaakvereniging Warmenhuizen’76 organiseert zondag 14 april de zevende editie van het Noord-Hollands Dametoernooi Schaken. Het is een open en laagdrempelig toernooi dat gehouden wordt in Dorpshuis Warmenhuizen. Het toernooi is bedoeld voor zowel ervaren schakers als beginnende (thuis)schaaksters vanaf 15 jaar.  

Het Dametoernooi staat vooral in het teken van plezier in het schaakspel, je hoeft geen topschaker te zijn om mee te doen. De schaakvereniging organiseert dit toernooi ook om deelname van vrouwen en meisjes in de schaakwereld te bevorderen. Vrouwen zijn namelijk flink ondervertegenwoordigd in het schaken, slechts 5% van de leden van de Koninklijke Schaakbond is vrouw. Schaakvereniging Warmenhuizen’76 hoopt ook dat door dit soort toernooien meer meisjes en vrouwen gaan schaken, op alle niveaus. 

Historie en waardering

Schaakvereniging Opening ’64 uit Sint Pancras organiseerde in 2005 voor de eerste keer het Open Noord-Hollands Dameskampioenschap. Dit schaaktoernooi werd door de deelnemende dames met groot enthousiasme ontvangen. Ook in de jaren daarna was het toernooi een groot succes. Daarnaast helpt een specifiek toernooi voor dames om de zichtbaarheid van meisjes en vrouwen in de schaakwereld te versterken. Uit de evaluatie van het toernooi van vorig jaar blijkt dat de deelnemers zeer tevreden waren over het toernooi, met een rapportcijfer van 9,0.

Aanmelden 

Datum en tijd: zondag 14 april, inloop vanaf 09.30, start wedstrijden om 10.00 uur, einde circa 16.00 uur. Locatie: Dorpshuis Warmenhuizen, Dorpsstraat 126, 1749 AJ in Warmenhuizen. De kosten bedragen 10 euro, inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden voor het toernooi kan vóór 1 april 2024 via het aanmeldformulier op www.warmenhuizen76.nl/dametoernooi of mail naar dametoernooi@warmenhuizen76.nl onder vermelding van Dametoernooi 2024.