De theatergroep van het Bonhoeffercollege speelt 'Eden'.
De theatergroep van het Bonhoeffercollege speelt 'Eden'. (Foto: aangeleverd)

Theater Bonhoeffer speelt ‘Eden’

Uitgaan

CASTRICUM - Van 22 tot en met 26 april wordt, in de jaarlijks tot theater omgebouwde aula van het Bonhoeffercollege, de muzikale theatervoorstelling ‘Eden’ opgevoerd. De aanvang is 19.30 uur, tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterbonhoeffer.nl

‘Eden’ gaat over een wereld waarin je achttiende verjaardag niet alleen een feestelijk moment is, maar ook een overgang van een zorgeloze jeugd naar een leven van soberheid en hard werken. Het speelt zich af in een toekomst waar een duistere elite de controle uitoefent. De meerderheid van het volk leeft in gehoorzaamheid, maar een kleine groep rebellen is vastbesloten het onrecht te bestrijden.

Theater Bonhoeffer is sinds 2008 een theatergroep waar meer dan 100 leerlingen en docenten van het Bonhoeffercollege aan meewerken. De groep acteurs aangevuld met een dansgroep, brengt het verhaal. De muziek in deze voorstelling wordt gespeeld door de eigen band met zang. Ook achter de schermen werken tientallen leerlingen mee aan het schrijven van een script, het bouwen van decors, website, theatertechniek, film en fotografie. Zo komen zij jaarlijks tot een grote theatervoorstelling.