Gemengd koor brengt driestemmige mis op eerste paasdag

CASTRICUM - Eerste paasdag zal 09.15 uur in de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat de viering opgeluisterd worden door het Gemengd koor. 

De Messe à trois Voix van Arthur Dodement (1872-1912) zal ten gehore worden gebracht, een driestemmige mis. Tevens zullen onder andere het alom bekende Halleluja van G.F Händel, de Paassequens Victimae Pascali (een Gregoriaansgezang, daterend uit de middeleeuwen), Terra Tremuit van J. Gruber (de componist van Stille Nacht Heilige Nacht) en het Offertorium van de Nederlandse componist Herman Strategier (1912-1988) ten gehore worden gebracht. De vaste organist van het koor, Ronald Schollaart, begeleidt het koor. Dit alles onder leiding van dirigent Joost Doodeman, al ruim 30 jaar dirigent van het Gemengd Koor. Door zijn enthousiasme en uitstraling weet hij de koorleden zo te inspireren dat zij tijdens vieringen het beste van zichzelf geven.

Meezingen

Iedereen die eens op de donderdagavond eens mee wil zingen, is welkom. Er wordt gerepeteerd in de parochiezaal naast de Pancratiuskerk van 19.30 uur tot 21.30 uur.