Viswijvenkoor Dolle Griet organiseert zondag 17 maart een concert ter ere van hun twintigjarige jubileum.
Viswijvenkoor Dolle Griet organiseert zondag 17 maart een concert ter ere van hun twintigjarige jubileum. (Foto: aangeleverd)

Viswijvenkoor Dulle Griet viert feest

ENKHUIZEN - Dulle Griet is een viswijvenkoor uit Enkhuizen dat zondag 17 maart in De Nieuwe Doelen een jubileumconcert organiseert. 

Jubileumconcert op zondag 17 maart

Het koor vertelt aanwezigen, op muziek, over het zware leven van de mensen in het havenkwartier en beelden dit met een vette knipoog uit. Wij verplaatsen ons in het leven van de vissersvrouwen, de meiden van de kade en de zeelui. Wij pellen garnalen en vallen, zo nu en dan, in slaap met een kruikje kruidenbitter onder het kussen. Allemaal goudeerlijke vrouwen, die zorgen voor hun kroost als de mannen ’s morgens om vijf uur uitvaren om soms nooit meer terug te komen. Wij dragen zingend ons lot van een viswijf.

Jubileum

Inmiddels zingen we al twintig jaar en dat vieren we met een jubileumconcert. Feest vier je nooit alleen, daarom hebben wij ook twee gastkoren uitgenodigd. De SchalmSingers uit Westwoud laat deze middag hun Nederlandse repertoire horen en de drie dames van Mama's Broken Heart uit Andijk zingen meerstemmig een aantal vintage nummers met een twist.

Loting

In de pauze is er een verloting. We hebben veel sponsors bereid gevonden om hele leuke, originele prijzen beschikbaar te stellen. U wilt toch ook zo’n mooie prijs winnen? Neem dan contant geld mee!

Informatie

Belangstellenden zijn zondag 17 maart om 13.45 uur welkom in De Nieuwe Doelen van Enkhuizen. Kaarten bedragen 5,- euro, deze kun je bestellen door een mail te sturen naar viswijvenkoor.dullegriet@gmail.com o.v.v. uw naam en aantal kaarten. Wees er snel bij, want vol is vol.

Viswijvenkoor Dolle Griet organiseert zondag 17 maart een concert ter ere van hun twintigjarige jubileum.