De Leigh Barker Band is zondag 17 maart te horen in Enkhuizen.
De Leigh Barker Band is zondag 17 maart te horen in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

De Leigh Barker Band in de jazzclub

ENKHUIZEN - Kom zondag 17 maart naar een jazzconcert in de Sgt.Pepper’s Jazz-Club, waar de Leigh Barker Band (int.) een sfeervol optreden geeft.

Bandleider Leigh Barker arriveerde in 2016 vanuit Australië in Parijs om een nieuwe Europese basis op te zetten voor zijn muziek. De bandleider, componist en bassist heeft de afgelopen tien jaar opgetreden op vele en bijzondere locaties zoals het Sydney Opera House, Jazz at Lincoln Center, 'Frankie 100' in New York en het Bix Beiderbecke Memorial Festival, waarmee hij zich wereldwijd heeft gevestigd als een first call sideman en bekroonde bandleider. Leigh begeleidde artiesten zo divers als Branford Marsalis, Gordon Webster, de Hot Jazz Alliance en Sarah McKenzie en ontdekte dat het leven in Australië zijn mogelijkheden om fulltime te toeren beperkte. Op enig moment heeft Barker de ‘Europese editie’ van zijn langlopende band gevormd, waarmee hij het uitstekende oeuvre van zijn acht volledige albumreleases en meer dan tien jaar touren voortbouwt.

Bezetting

De bezetting is als volgt: Heather Stewart - vocals en viool, Noé Codjia - trompet, Bastien Weeger - klarinet en Altsaxofoon, Gilles Repond-Quint - trombone, Bastien Brison -
piano, Leigh Barker - contrabas, Romain Vuillemin - gitaar en banjo en David Grebil - drums.

Informatie

De Sgt. Pepper's Jazz-Club heet u van harte welkom in het Peperhuis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Wierdijk 12 Kooizandweg 2. De zaal is open vanaf 13.30 uur, de muziek start om 14.00 uur. Entree is 7,- euro voor donateurs (leden) en 12,- euro voor niet-donateurs. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Het is zeer voordelig om donateur (lid) te worden. U betaalt hiervoor 17,- euro per persoon per jaar, elk verder inwonend gezinslid 8,- euro. Een Goldcard aanschaffen is ook mogelijk. Ga voor info en tickets naar: www.sgtpep persjazzclub.nl.