Grootebroeker dagtocht

GROOTEBROEK / REGIO - Na het succes van vorig jaar hebben we nu een dagtocht gepland op woensdag 5 juni. We hopen weer een mooi uitstapje te hebben met elkaar in Dokkum.

Dokkum is ons allen bekend van de moord op Bonifatius in 754, maar ook een plaats ter herinnering aan Titus Brandsma, een Nederlandse priester, die in 2022 heilig is verklaard. Verder een lieflijk stadje. We willen vroeg starten; het vertrek is om 08.30 uur voor een mooie rit in luxe touringcar van Alpha Tours naar het noorden.

Programma

Koffie met gebak bij aankomst, aansluitend een wandeling langs de grachtjes en het keerpunt van de Elfstedentocht naar de Bron, Beeld en Kapel van Bonifatius. Een verzorgde lunch volgt daarna. Nadien is veel te kiezen: een wandeling rond het bolwerk, het museum, wandeling langs de grachtjes, shoppen en/of een terrasje in de stad, waar ook een hele speciale ijsfontein op de markt staat. Om 16.30 uur weer in de bus en op naar de Stek in Grootebroek waar een mooie gezamenlijke maaltijd de dagtocht afsluit.

Informatie

Neem voor meer info, zoals de prijs en aanmeldingen, contact op met Piet Reus: pm.reus@quicknet.nl of telefonisch via 0228 514108. Graag naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres vermelden.


Districtsfinale 

VENHUIZEN - In dorpshuis 't Centrum aan de Twijver 66 in Venhuizen wordt 14, 15 en 16 maart de districtsfinale 3e klas bandstoten verspeeld. 

Deelnemers zijn Nick Hof van biljartvereniging Horna, Sjaak Schouten van De Roode Leeuw, Jan Gieling N.H.D., Jan Slagter De Wurf, Nico Weel De Opkomst, John Boots De Roode Leeuw, Dirk Rustenburg De Toorenschouw en Paula Lieshout van De Sport.