Olympia's Tour komt naar Medemblik.
Olympia's Tour komt naar Medemblik. (Foto: Pexels)

Olympia's Tour door Westfriesland

REGIO - Nederlands grootste amateurwielerkoers - Olympia's Tour - komt woensdag 20 maart naar Medemblik. De start en finish zijn beide in het oude centrum van Medemblik. Tijdens het evenement wordt ook aandacht besteedt aan 'Doortrappen', een programma speciaal gericht op ouderen om zo lang mogelijk veilig te kunnen blijven fietsen. 

De start van de wielerkoers is bij Kasteel Radboud. Naar verwachting zal de winnaar rond 15.50 uur finishen op de Overtoom. De wedstrijdroute is in totaal 145 kilometer lang. De wielrenners rijden drie ronden door de gemeentes Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Deelnemers komen van over de hele wereld om mee te doen met het evenement. Zelfs het talententeam uit de Verenigde Staten is van de partij. Daarnaast heeft de koers ook een zeer lokaal karakter met de deelname van de Enkhuizer formatie WV West-Frisia. 

De organisatie van 'Doortrappen' is ook aanwezig bij het wielerevenement. Zij geven voorlichting over veilig fietsen en uitleg over helmen, fietsspiegels en andere artikelen omtrent veiligheid.

Fietscheck

Ook is er de mogelijkheid om een fietscheck te laten doen. Hun stand is van 12.00 tot 16.00 uur te vinden bij strandpaviljoen De Zoete Zee aan Vooroever 15 in Medemblik.