Andries Bruil, directielid EuroParcs (links) en wethouder Jan Franx (rechts) samen met kinderen van basisschool De Driespan in Enkhuizen.
Andries Bruil, directielid EuroParcs (links) en wethouder Jan Franx (rechts) samen met kinderen van basisschool De Driespan in Enkhuizen. (Foto: 'Foto Hoekstra')

Kinderen planten bomen op Immerhornpolder Enkhuizen

Duurzaamheid

ENKHUIZEN - Wethouder Jan Franx van Enkhuizen en Andries Bruil, directielid van EuroParcs hebben woensdag 20 maart samen met enkele kinderen van openbare basisschool de Driespan de eerste boom geplant in het kader van de Boomfeestdag 2024. Ook onthulden zij een bord ter herinnering aan deze Boomfeestdag, dat de afsluiting is van het landelijke boomplant seizoen 2023/2024. 

Kinderen van De Driespan planten boom ter ere van Boomfeestdag

Door heel Nederland hebben in de afgelopen maanden zo’n 200.000 kinderen tijdens een traditionele Boomfeestdag bomen geplant. EuroParcs kiest ieder jaar een andere locatie uit om samen met de gemeente en plaatselijke schoolkinderen bomen te planten. Dit jaar is gekozen voor de opvanglocatie Immerhornpolder in Enkhuizen waar Oekraïense gezinnen tijdelijk verblijven. De kinderen gaan in Enkhuizen naar school, waaronder naar de openbare basisschool De Driespan. Zo’n 70 schoolkinderen van de Driespan hebben in groepjes samen met hun Oekraïense klasgenoten de bomen geplant op deze nieuw aangelegde locatie. De kinderen werden met een grote touringcar van school gehaald en na afloop, na een gezamenlijk dansje op ‘Europapa’ om de aarde van hun schoenen te dansen, weer terug naar school gebracht met de bus.

Prachtig initiatief

Wethouder Jan Franx: “Een geweldig initiatief van EuroParcs waar wij als gemeente heel graag aan meewerken. Het is prachtig om te zien hoe de Oekraïense kinderen samen met hun klasgenootjes zo in de weer zijn geweest met schepjes en zakken aarde. Hetpark wijkje ziet er meteen een stuk levendiger en straks groener uit. Ook bedank ik Hoveniersbedrijf Versteeg dat de bomen heeft gesponsord.”