Vrijwilligers en de wethouder bij de garage.
Vrijwilligers en de wethouder bij de garage. (Foto: Siem Weterings)

Wethouder Dorenbos opent garageproject Meerestein-Noord

Nieuws

BEVERWIJK - Iedereen heeft wel eens grofvuil waar men van af wil, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om dit zelf weg te brengen naar HVC aan de Binnenduinrandweg in Beverwijk. Natuurlijk, je kunt HVC altijd bellen om het op te komen halen, maar daar zit vaak een paar weken wachttijd tussen dus niet altijd handig. Wat moet je er zo snel mee? Gewoon op straat zetten naast een afvalcontainer is asociaal, de auto’s die deze containers legen kunnen het niet eens meenemen.

Door Siem Weterings

In Meerestein-Noord hebben ze er iets op gevonden: het garageproject. Bewoners, Pré Wonen, Welzijn Beverwijk, HVC, Stichting Noppes en de gemeente hebben gezamenlijk dit initiatief opgestart. Sinds afgelopen zaterdag, de Landelijke Opschoondag, is er een garagebox in de Van Riemsdijklaan beschikbaar waar, na afspraak, grofvuil naar toe gebracht kan worden. Daar wordt ook beoordeeld of het echt afval is of dat het nog gerecycled kan worden.

Wethouder Jacqueline Dorenbos, zelf heel erg begaan met het milieu, heeft de garage officieel geopend. Daarvoor was er eerst door een 25-tal vrijwilligers zwerfafval verzameld in de wijk, mede georganiseerd door de Immanuëlkerk en het Leger des Heils. Nadat de buurt weer een stukje schoner was geworden werd er nagepraat met koffie en thee.

Afspraak maken

Als bewoner kun je nu zelf je grofvuil kwijt bij deze garage. Bel naar 06-16321075 en maak een afspraak om het in de garage te plaatsen.

Bijdrage leveren

Wil je ook een bijdrage leveren aan een nette buurt? Het project zoekt nog medebewoners die willen helpen. Samenwerken aan en wonen in een schone omgeving.