Popke Oosting (links) en Timon Salm zijn het vierde en vijfde lid van verdienste van Musical en Operette Purmerend.
Popke Oosting (links) en Timon Salm zijn het vierde en vijfde lid van verdienste van Musical en Operette Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Popke Oosting en Timon Salm leden van verdienste bij Musical en Operette Purmerend

Nieuws

PURMEREND - Tijdens de algemene ledenvergadering van Musical en Operette Purmerend zijn Popke Oosting en Timon Salm benoemd tot lid van verdienste. In de 74-jarige historie van onze club is deze titel nog maar drie keer eerder verleend. Eerder waren het de gebroeders Andries en Evert Doedse en Ria Oosting, de vrouw van Popke.

De kersverse leden van verdienste zetten zich al jaren in voor het maken van de mooiste decorstukken. Voorheen beschikte de vereniging zelf over een decorstichting Orpheus. Alle decorstukken stonden opgeslagen in een schuur in de Beemster maar toen de eigenaar van de schuur de huur opzegde, moest gedwongen afscheid genomen worden van dat bezit.

De mooiste projecties

Volgens voorzitter Peter Knook zat hier ook een positieve kant aan. “De voortgang in de tijd zorgde er ook voor dat er steeds minder decorstukken werden gebruik want projecties deden de intrede. Een sterke beamer werd aangeschaft en de regisseur maakte en maakt de mooiste projecties voor op het achterdoek. De wens van onze regisseur voor de aankleding van het toneel wordt bij Popke en Timon neergelegd en die zorgen er al vele jaren voor dat de wens van onze regisseur werkelijkheid wordt op het toneel. Kan niet bestaat niet bij de heren. Verder plaatsen zij al vele jaren onze aankondigingsborden bij de toegangswegen naar en van Purmerend”, vertelt Knook.

Te zien bij De Jantjes

Dit jaar zal men deze vanaf september weer kunnen waarnemen voor de uitvoeringen van De Jantjes, waarvan voorstellingen in november van dit jaar op de kalender staan. Knook sprak Oosting en Salm tijdens de ledenvergadering toe. Vervolgens kregen beiden van de vereniging bloemen en een unieke herinnering overhandigd.

Een samenvatting van de lovende woorden van de voorzitter: 

“Je hebt van die stille krachten binnen de vereniging die je het beste hun gang kunt laten gaan. Daar zitten er twee van. U roept en wij draaien is hun motto. Als Jaap (regisseur Jaap Dijkhuis, red.) weer met zijn ideeën komt, gaan de raderen draaien bij de heren en zien zij in hun hoofd de mooiste creaties voorbijkomen. Maar daar blijft het niet bij. Wat zij bedenken maken zij ook. In alle rust en soms hebben zij een handje nodig als er grote pilaren op elkaar gestapeld moeten worden.

Timon en Popke, wij willen deze stilte eens doorbreken en jullie eens alle aandacht geven voor al het prachtige werk dat jullie uitvoeren. En het blijft niet alleen bij uitvoeren. Onze penningmeester ziet van veel materiaal dat aangeschaft moet worden geen rekening. Er wordt dus ook nog eens ruimhartig gesponsord. 

Als waardering voor al het mooie werk dat jullie al die jaren hebben uitgevoerd en ik heb begrepen dat het woord stoppen niet in jullie woordenboek voorkomt, willen wij jullie benoemen tot leden van verdienste van de vereniging.”