Daniëlle Woudstra overhandigt wethouder Mario Hegger het eerste exemplaar van De Beemster.
Daniëlle Woudstra overhandigt wethouder Mario Hegger het eerste exemplaar van De Beemster. (Foto: Els Broers)

Toeristisch seizoen 2024 feestelijk geopend in Beemster

Nieuws

BEEMSTER – Vrijdagmiddag werd in de Keyserkerk in Middenbeemster op feestelijke wijze het toeristisch seizoen 2024 geopend. Een speciale opening want tegelijk werd het startschot gegeven voor de viering van 25 jaar UNESCO Werelderfgoed van Droogmakerij de Beemster. Een mooi moment voor VISIT Beemster om een nieuwe aanwinst te lanceren; een handzaam boekje voor de bezoeker met alle mooie plekjes in Beemster, om te ontdekken, te proeven en een nachtje te verblijven. Het eerste exemplaar werd vrijdag overhandigd aan wethouder Mario Hegger. In een oplage van liefst 7000 exemplaren ligt het straks onder andere bij alle VVV’s in de regio en bij de BeemSTERREN zelf .

De Keyserkerk, waar vorig jaar in het kader van het 400-jarig bestaan veel activiteiten plaatsvonden, gleed hiermee naadloos in de volgende viering. Want tegelijk werd een tweede nieuw product onthuld: de audiotour. De Keyserklim, de tocht naar de toren waar men een geweldig uitzicht heeft over de verkavelde Beemster, is nog aantrekkelijker gemaakt met de introductie van deze gratis audiotour. Hiermee krijgen de torenbeklimmers, de volle 32 meter naar boven, al doende alle informatie over de geschiedenis van Beemster en de kerk.

Die geschiedenis van Beemster, de drooglegging en de ins en outs van een werelderfgoed en de weg daarnaartoe, werden in de kerk in een lezing vooraf smakelijk inzichtelijk gemaakt door Harry Brinkman, oud-burgemeester van Beemster. Met leuke anekdotes en sprekende feiten nam hij het publiek in de Keyserkerk mee in zijn verhaal.

Het ‘wonder van de Beemster’ mag verspreid worden. Daarom volgen na de introductie van het Beemster boekje en de audiotour het hele jaar nog meer nieuws en activiteiten in het kader van de viering van 25- jaar UNESCO Werelderfgoed, zo gaf Daniëlle Woudstra, voorzitter Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed, vrijdag aan. “We willen de bezoekers nog meer informeren en inspireren. En er zijn zoveel mooie plekjes in de Beemster, en zoveel mensen, organisaties en instellingen die er hun best voor doen. Met het Beemster boekje voegen we echt weer iets toe.”

Het boekje De Beemster werd mogelijk gemaakt door Bureau Toerisme Laag Holland, CONO Kaasmakers, Ad68 design, de ondernemersvereniging PRO: en door de BeemSTERREN. Kers op de taart volgt komend weekend, wanneer de eigen fraaie glossy van Beemster wordt gelanceerd met de overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Ellen van Selm.


Mario Hegger met links vormgeefster Cynthia Schippers van Ad68 en rechts Daniëlle Woudstra.(Foto: Els Broers)