Pasen

is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de zondag na zijn kruisiging. Dit jaar valt Pasen middenin de Ramadan. Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed hanteren moslims in deze maand een voorgeschreven vasten gedurende de dag.

Het zal nog niet mee vallen voor alle gelovigen (van welke richting dan ook) om alle aanbiedingen van ’s-lands supers te weerstaan. Hoe kunnen zij zich concentreren op hetgeen hun godsdienstige overtuiging voorschrijft? Eitjes, paashazen, brunchrecepten, frisse salades en aantrekkelijke drankjes, al dan niet met alcohol. Als je al die uitingen in de media ziet dan loopt het water je al in de mond. De ene advertentie is nog aantrekkelijker dan de andere.

Pasen lijkt verworden tot Kerst 2.0

De grootgrutters hebben geen enkele boodschap aan welke godsdienst dan ook. Het gaat hen om de vrije dagen; de dagen waarop men geacht wordt ‘gezellig’ met elkaar te genieten van al het lekkers dat wordt aangeboden. Pasen lijkt inmiddels te zijn verworden tot Kerst 2.0.

Paaspop

Mocht je nog niet genoeg hebben aan een brunch met familie en/of vrienden, dan kun je altijd nog uitwijken naar de Koemarkt. Daar is op 1e Paasdag Paaspop met onder andere Wolter Kroes. Een ei hoort er tenslotte bij! Het feest start om twee uur. Voor hen die wel eens iets anders willen dan eieren zoeken misschien een aantrekkelijk alternatief. Eitjes zoeken, brunchen, vasten, kerkgang of Paaspop: geniet ervan!