Heren Individueel Best Junior: Hidde, Finn en Ilias.
Heren Individueel Best Junior: Hidde, Finn en Ilias. (Foto: aangeleverd)

TCW sleept meerdere tickets voor NK binnen

BEST/REGIO - Bij de halve finale individueel turnen heren in Best kwam Turncentrum Waterland uit in de jeugd 2e divisie en junior II 1e en 2e divisie.

In de 2e divisie jeugd lieten de turners mooie prestaties zien. Tymen van der Wolf eindigde op een knappe tweede plaats. Hij turnde een foutloze vloeroefening met een mooie hele schroef achterover. Op rekstok sloot Tymen zijn oefening af met een stabiele reus streksalto. Zijn goede prestaties leveren hem een ticket naar de finale op.

Finn Struving en Thomas van Roosmaelen turnden ook een goede wedstrijd. Finn pakte de derde plek op voltige met een strakke en stabiele oefening. Hoewel hij een val moet incasseren bij zijn streksalto voorover op de vloer, maakte hij voor het eerst een hele schroef achterover. Deze voerde hij goed uit. Finn eindigde op de negende plaats en stroomde daarmee helaas niet door naar de finale.

Thomas maakte geen grote fouten maar mede door de strenge jurering eindigde hij als zestiende. Vooral op rekstok liet hij zijn kracht zien: voor het eerst heeft hij een streksalto van de rekstok gemaakt en deze landde hij gecontroleerd. Op ringen turnde Thomas een stabiele oefening die hij zonder problemen doorturnde. Het was een taaie competitie, maar Thomas heeft zich goed staande gehouden. Helaas was zijn uitslag niet voldoende voor doorstroming naar de finale.

Hidde de Haan eerste

In de 2e divisie Junior II eindigde Hidde de Haan op de eerste plaats. Hidde behaalde niet alleen de eerste plaats op de meerkamp, maar domineerde ook op de onderdelen brug en rek. Zijn uitvoering op de brug was uitstekend: zijn afsprong aan de rekstok - een vlekkeloze dubbelsalto – landde hij zonder een extra stap te hoeven zetten. Deze overwinningen garanderen zijn plek in de meerkampfinale, en daarnaast heeft hij zich ook gekwalificeerd voor de toestelfinales op vloer, voltige, brug, en rek.

Finn de Jong, die uitkwam in de Junior II 1e divisie, stond voor een stevige uitdaging met geduchte tegenstanders. Met een indrukwekkende vijfde plaats op de meerkamp en een prachtige eerste plaats op sprong dankzij een schitterende Kasamatsu gestrekt, heeft Finn laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ook zijn prestatie op de rekstok was stabiel. Finn heeft zich hiermee niet alleen van een plek in de meerkamp finale verzekerd, maar ook voor de toestelfinales voor voltige, ringen, sprong, brug, en rekstok.

Ilias Elmezayn nam enkel deel op de onderdelen vloer en sprong. Zijn doel: kwalificeren voor de toestelfinales. En dat doel bereikte hij met overtuiging. Op de vloer verraste hij met een complexe 2,5 schroef achterover, terwijl hij op sprong een Tsukahara gestrekt en een overtuigende overslag salto turnde. Zijn prestaties verdienden hem een plek in de finales voor beide toestellen.

Met deze succesvolle halve finales individueel turnen heren weet Turncentrum Waterland meerdere tickets voor de Nederlandse kampioenschappen binnen te slepen. Deze finale wordt over vier weken geturnd op 20 en 21 april in Nijmegen.

Heren Jeugd individueel V.l.n,r. Thomas, Tymen, Finn.