In de derby tegen KethelSpaland gingen de balletjes er nog wel in. Daarna volgden vijf nederlagen. (Foto: RWM)
In de derby tegen KethelSpaland gingen de balletjes er nog wel in. Daarna volgden vijf nederlagen. (Foto: RWM) (Foto: )

‘Kansen zat. Balletje wil er niet in’

Sport

Maart roert zijn staart. Dat heeft iets met de onvoorspelbaarheid van het weer te maken. Zoiets overkomt nu ook Excelsior’20. Het zonnetje heeft, na dertien driepunters, plaats gemaakt voor bewolking: zaterdag leed het bij Lyra de vijfde nederlaag op rij.

DOOR GERARD S. VERVER

“Wat is er in hemelsnaam aan de hand”, is de prangende vraag, die in Thurlede rondwaart. Niet zo lang geleden leek de formatie van trainer Jaco Verhoev met een voorsprong van zeven punten ongenaakbaar onderweg naar de titel. HVC’10 maakt nu dankbaar gebruik van de Schiedamse dip. De Hoekenaren bleven na de winterstop wel winnen en drukten Excelsior’20, dat er nu met 34 punten acht minder heeft dan de koploper naar de tweede plaats. Daar voelt het de hete adem van Lyra, Rhoon en Victoria’04 (33 punten) in de nek. Verhoev is er de man niet naar om die pijnlijke terugval in excuses te verpakken. “We verliezen nu van ploegen, die in de kopgroep staan of er naar onderweg zijn. Met die ploegen hadden we bij de competitiestart geen probleem.” Nu leverde de confrontaties met Rhoon, Lyra, HVC’10 en Victoria’04 wel verlies op. “we scoren niet. Het balletje wil er niet in”, ziet hij. “Dat overkwam ons bij de start van de competitie niet. Het zei zo.” Wel rekende hij twee weken geleden zijn mannen het 0-1 verlies tegen laagvlieger DVO’32 aan. “Het was pover en het mankeerde aan inzet. Dat heb ik ze op de man af ook gezegd.” Het effect zag hij zaterdag terug in De Lier. “Ze gingen ervoor. We hebben Lyra zestig minuten onder druk gezet. Alleen lukte het weer niet om kansen te benutten. Dat doen ze niet bewust. Het zit ons gewoon even niet mee.” 

Volgende week komt hekkensluiter Rozenburg. “We hebben in drie van de vier laatste wedstrijden niet gescoord. Dat mag ons tegen die ploeg niet opnieuw overkomen.”