Geert Mul. Reflecties in een virtuele natuur (Queries in Algorithmic Landscapes).
Geert Mul. Reflecties in een virtuele natuur (Queries in Algorithmic Landscapes). (Foto: Geert Mul)

Betoverende video-installatie van Geert Mul

Van 6 april tot en met 15 september 2024 presenteert het Stedelijk Museum Schiedam de video-installatie "Reflecties in een virtuele natuur (Queries in Algorithmic Landscapes)" van de gerenommeerde digitale kunstenaar Geert Mul.

Als bezoeker wordt je uitgenodigd om een betoverende reis te maken door een virtueel landschap van kleurrijke bladeren die transformeren met de seizoenen, begeleid door een poëtische soundscape van bewerkte Hollywoodfilm-dialogen die diepe vragen stellen over identiteit en aspiraties. Mul staat bekend om zijn vermogen om virtuele landschappen te creëren die esthetisch zijn en diepe vragen oproepen over onze relatie met technologie en natuur. 'Reflecties in een virtuele natuur' combineert kunstmatige natuur met menselijke introspectie, waardoor bezoekers worden geconfronteerd met de complexiteit van hun eigen identiteit. Directeur Anne de Haij benadrukt het maatschappelijke belang van Mul's werk en de tentoonstelling ervan in het museum. 'Reflecties in een virtuele natuur' biedt niet alleen een artistieke ervaring, maar confronteert ons ook met dringende maatschappelijke thema's, zoals de invloed van technologie op onze relatie met de natuur en onszelf. Een kans om je onder te dompelen in de betoverende wereld van Geert Mul's creatieve verbeelding. Bezoek Stedelijk Museum Schiedam vanaf 6 april voor een ervaring met 'Reflecties in een virtuele natuur'.

Over Geert Mul: Geert Mul is een pionier op het gebied van digitale kunst en verkent al meer dan 25 jaar de grenzen tussen mens, technologie en natuur. Zijn werk is tentoongesteld op internationale festivals, in musea en in de openbare ruimte. In 2016 werd zijn eerste museale solotentoonstelling gehouden in het Stedelijk Museum Schiedam, waarbij het museum drie werken van Mul verwierf voor de collectie.