Plastic netjes.
Plastic netjes. (Foto: E.Brussee)

Ingezonden: milieudrama in ‘t Hof

Nieuws

“Graag wil ik jullie attenderen op de enorme plastic netjes vervuiling op het openbaar grasveld in park het Hof, nabij een vijver, sloot en skatebaan. Aannemer waarschijnlijk in opdracht van gemeente heeft daar het grasveld omgewoeld en opnieuw ingezaaid.

Op een groot stuk is een enorme aanslag op het milieu toegebracht door duizenden plastic netjes. Het is werkelijk geen gezicht. Gefundeerd gras, wordt dit genoemd?

Bovendien schadelijk voor natuur en ander leven. De netjes breken in duizenden stukjes en waaien overal heen in de vijver of in de sloot. Vogels kunnen het opeten en mogelijk overlijden ( als niet verteerbare stukjes). De plastic netjes waaien ook bijvoorbeeld richting de skatebaan. Gemeente Leiden heeft destijds dezelfde ervaring gehad met plastic netjes in grasvelden. Uiteindelijk hebben een aantal politiek partijen een motie ingediend dat er op neer kwam dit soort plastic netjes te weren (en zo snel mogelijk) op te ruimen. Ik heb hierbij ook meteen een melding gemaakt bij de gemeente Vlaardingen zelf. Opvallend detail is ook wel dat het bruine netjes zijn, moeilijk te onderscheiden dus cq opvallend. Dus extreem gevaarlijk voor vogels!! Maar ooh, ooh zo slecht voor het (ecologisch-) milieu. Voor mens, dier, water dus!!”

E.Brussee, Vlaardingen