Sport Awards wordt geweldig feest

Met het lanceren van de site https://vlasa.nl/ is vorige week de weg naar het uitreiken van de Vlaardingse Sport Awards ingeslagen. Het heeft meteen ook reacties opgeleverd: de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Niet alleen sportclubs of -instellingen kunnen kandidaten aanmelden. Ook (groot)ouders, broers/zussen, vrienden, buren of de sporter zelf kan via een link op de website het formulier invullen. Tevens moet de vraag beantwoord worden waarom de melder vindt dat hij/zij of een team een nominatie voor een Vlaardingse Sport Award verdient. De Vlaardingse Sport Award-avond keert op woensdag 26 juni terug van weggeweest.

Meld sporttoppers aan via https://vlasa.nl/

De prijzen worden toegekend in elf categorieĆ«n: sportploeg (standaardteams mannen/vrouwen) prestatie), sportploeg (selectieteams jeugd vanaf 12 jaar), sportman, sportvrouw, sporttalent, parasporter of parasportploeg, vitale sportaanbieder of sportvereniging, sociaal-maatschappelijk initiatief, sportvrijwilliger, sportiefste school en sportfoto. De criteria die daarvoor gelden zijn te vinden op de site vlasa.nl. Na het sluiten van de aanmeldtermijn op vrijdag 17 mei kiest de vakjury voor iedere categorie drie genomineerden en daaruit de Award-winnaar.  

Langs de lijn wordt veel gefotografeerd. Dat levert boeiende, hart smeltende of hartverscheurende plaatjes op. Vandaar dat er ook een Award is voor de beste sportfoto. Die kunnen geĆ¼pload worden door op de site bij het aanmeldformulier de categorie 'sportfoto' te selecteren en de uploadprocedure te volgen.