Verbeter de balans met de valpreventiecursus.
Verbeter de balans met de valpreventiecursus. (Foto: PR)

Verbeter uw balans en blijf vitaal met Vlaardingen Blijft Staan

Gemeente Vlaardingen introduceert met trots Vlaardingen Blijft Staan, een valpreventiecursus om senioren in Vlaardingen te helpen langer zelfstandig en vitaal te blijven.

Een unieke kans voor een vitaler leven.

De lessen hebben als doel om het risico op vallen te verminderen, een veelvoorkomend probleem onder senioren. Dit programma is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Sportief Plus, Seniorenwelzijn, Vlaardingen in Beweging, Cure+ en Fernhout Fysiotherapie en is ontwikkelen voor senioren die hun balans willen verbeteren en zo langer zelfstandig kunnen blijven.
Een unieke kans voor een vitaler leven. De cursus "Vlaardingen Blijft Staan" biedt senioren de kans om verschillende technieken en oefeningen te leren die gericht zijn op het verbeteren van balans, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Met een totaal van 13 lessen, streeft het programma ernaar om het zelfvertrouwen van senioren te vergroten door een verbeterde balans, wat essentieel is om het risico op vallen te verkleinen.

De lessen omvatten onder andere evenwichtsoefeningen, spierversterkende activiteiten en praktische tips om valrisico's in en om het huis te verminderen. Doordat er professionele trainers voor de groepen staan, kan iedereen op zijn/haar eigen niveau meedoen.

Toegankelijk en veelzijdig

Om de cursus toegankelijker te maken voor de hele gemeente, wordt deze op drie verschillende locaties in Vlaardingen aangeboden. Deze locaties zijn: Indische Buurt, Ambacht en Holy Zuid. De cursusreeksen starten in de week van 22 april.

Neem de stap naar een actiever leven

Deelname aan "Vlaardingen Blijft Staan" is gratis. Aanmelden vooraf voor deze valpreventiecursus is verplicht en kan via de website www.vlaardingenblijftstaan.nl. Mocht u verder nog vragen hebben over de cursus kunt u contact opnemen met Doris van der Burg.

Doris is bereikbaar via het e-mailadres vlaardingen@sportiefplus.nl of via telefoonnummer 06-45637697. Grijp deze unieke kans om actief deel te nemen aan een vitaler en meer gebalanceerd leven.