Wie niet in staat is zelf de Col du Tourmalet te beklimmen, kan een ander vragen daar een gedenkkei neer te leggen.
Wie niet in staat is zelf de Col du Tourmalet te beklimmen, kan een ander vragen daar een gedenkkei neer te leggen. (Foto: Cees Voorberg)

‘Laat iemand jouw gedenkkei neerleggen bij het Team Westland Monument’

Cultuur

Lees ook

Cees Voorberg, een bekend gezicht binnen de gemeenschap, moedigt mensen aan om deel te nemen aan een hartverwarmend initiatief bij het Team Westland Monument: laat, als je zelf niet in staat bent de Col du Tourmalet te beklimmen, door iemand anders een gedenkkei voor een overleden dierbare neerleggen.

Cees Voorberg legt uit dat het ontroerend is om te zien hoe een eenvoudige kei een boodschap van liefde en herinnering kan overbrengen op deze bijzondere locatie.

Cees Voorberg loopt al jaren mee met Team Westland.

Gedenkkeien

Team Westland, een stichting zonder winstoogmerk, heeft als doel geld in te zamelen voor lokale initiatieven en instellingen die te maken hebben met kanker of kankeronderzoek. Elk jaar beklimt de stichting van de Col du Tourmalet in Frankrijk, waar deelnemers sinds 2016 met gedenkkeien naar boven gaan om ze bij het monument te plaatsen.

Om meer mensen de kans te geven deel te nemen, is de ‘Buddy kei’ in het leven geroepen. Mensen die niet in staat zijn om de beklimming te maken om een persoonlijke boodschap neer te leggen, kunnen hun tekst indienen. Vervolgens wordt aan een deelnemer gekoppeld die op 19 juni de gedenkkei naar de top van de Col du Tourmalet zal brengen.

Meedoen

Voor meer informatie over dit ontroerende initiatief kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Cees Voorberg via telefoonnummer 06-28882853 of per e-mail op cees@voorbergschoenen.nl. Ook kunnen zij terecht op www.teamwestland.nl/meedoen/gedenkkei, waar zij hun naam en telefoonnummer kunnen achterlaten voor verdere communicatie.