Lucie Vogelaar (midden) zette zowel zaterdag als zondag een indrukwekkende prestatie neer.
Lucie Vogelaar (midden) zette zowel zaterdag als zondag een indrukwekkende prestatie neer. (Foto: ZV Westland)

Lucie Vogelaar van ZV Westland jeugdkampioen Synchroonzwemmen

Sport

Dit weekend heeft Lucie Vogelaar goud veroverd namens Zwemvereniging Westland op het Nederlands Kampioenschap Synchroonzwemmen voor Junioren, gehouden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle.

In samenwerking met Marleen Brandhorst van ACZ had Lucie twee nieuwe uitvoeringen samengesteld, die ze dit jaar zou zwemmen: een technische uitvoering op zaterdag en een vrije uitvoering op zondag. Onder leiding van Master zwemster Sabrina ging ze de uitdaging aan voor eremetaal, terwijl haar trainster als jurylid fungeerde en haar niet kon bijstaan.

Strakke zwemroutine

Zaterdag liet Lucie een verbluffende prestatie zien in haar technische uitvoering. Met een uiterst strakke zwemroutine vermeed ze strafpunten en wist ze de eerste plaats te veroveren, waarmee ze zichzelf mocht kronen tot Nederlands kampioen technische solo. Een resultaat om uiterst trots op te zijn.


Vrije uitvoering

Op zondag stond de vrije uitvoering op het programma, die net zo spannend was. Hoewel Lucie netjes zwom, behaalde ze iets lagere scores dan enkele concurrenten. Desalniettemin wist ze een prachtige 6e plaats te bemachtigen, wat opnieuw een indrukwekkende prestatie is waarop ze met trots kan terugkijken.

Trots

Linda Zwaan, secretaris synchroonzwemmen bij ZV Westland, benadrukt de bijzondere prestatie van Lucie, waarbij plezier en samenwerking voorop hebben gestaan. ZV Westland is dan ook trots op het succes van hun talentvolle synchroonzwemster.


Foto’s: ZV Westland