Kirill Slutskyy (rechts) was op dreef voor SC Monster tegen Westlandia en scoorde fabelachtig de gelijkmaker. Links Vince Olsthoorn.
Kirill Slutskyy (rechts) was op dreef voor SC Monster tegen Westlandia en scoorde fabelachtig de gelijkmaker. Links Vince Olsthoorn. (Foto: Diana de Groot)

SC Monster doet goede zaken ondanks remise

De derby bij Westlandia eindigde in 1-1, maar de nederlaag van medekoploper CION zorgde voor de koppositie in de 2e Klasse D voor SC Monster. Grootste concurrent CION (op één punt achterstand) heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar komt nog op bezoek in Monster. Nog zes finales voor de ploeg van trainer Mac Dijkhuizen. Hij zag een reeks van vijf zeges worden onderbroken, maar SC Monster speelde beter dan de afgelopen weken. De eerstvolgende wedstrijd bij Neptunus is pas op 13 april. Het geeft de tijd om blessures te laten genezen en weer helemaal fit te worden voor de laatste, spannende fase van dit nu al prachtige seizoen. Uit een ongelukkig weggegeven hoekschop kwam Westlandia door Merlijn Steenman na 10 minuten spelen op 1-0. Het was wachten daarna op de gelijkmaker. Kirill Slutskyy is een grillige flegmatieke linksbuiten. Soms mislukken zijn acties, vaak uitgevoerd op gevoel. Het lijkty hem niet te deren, gewoon nog een keer proberen. Een volley met links, randje zestien, plofte via de onderkant van de lat tegen de touwen. Wat een fraaie treffer en volkomen terecht de stand op 1-1. Het bleek uiteindelijk de eindstand na een vermakelijk duel.