Lyra doet weer mee na ruime zege

Lyra behaalde in de thuiswedstrijd tegen Excelsior'20 uit Schiedam een verrassende, maar verdiende 3-0 overwinning. Daar zag het in de eerste helft overigens niet naar uit. De bezoekers openden de wedstrijd in een hoog tempo en hadden diverse uiterst vaardige voetballers in huis. Lyra werd teruggedrongen op eigen helft en moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. Dat ging overigens best wel goed. De rust brak aan met een 0-0 stand.
Na de rust wisselde Lyra Julian du Chatenier voor Roy van der Sar en dat betekende gelijk meer gevaar. Ook in de tweede helft opereerde Lyra vanuit een gesloten verdediging, maar het aantal uitvallen richting het doel van Excelsior'20 nam toe. Dyon Lemckert, Roy van der Sar en Rens van der Meeer kregen diverse mogelijkheden zonder tot scoren te komen. Na een uur spelen werd de ban doorbroken. Op aangeven van Jesse Schelvis opende Roy van der Sar de score. Excelsior'20 probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren en gaf zo Lyra ruimte om te counteren. Daar maakte Dyon Lemckert een kwartier voor tijd dankbaar gebruik van met 2-0 en Lemckert diende ook de genadeklap toe met 3-0.
Lyra behaalde zodoende een prima overwinning en staat momenteel op de 3e plaats in de rangschikking. HVC is eerste met 42 punten, Excelsior'20 is 2e met 34 punten en Lyra staat gedeeld 3e met Rhoon en Victoria met 33 punten. Er zijn dus zeker nog mogelijkheden. Lyra speelt 6 april de uitwedstrijd tegen Vierpolders.