Optreden bij Muziekzolder.
Optreden bij Muziekzolder. (Foto: PR)

Oud 's-Gravenzande

Op donderdag 28 maart organiseert Vereniging Oud ‘s-Gravenzande een inloop-/contactmiddag. Deze keer is het onderwerp: 'Verdwenen gebouwen/huizen in ’s-Gravenzande (2)', o.a. de Koningswerf en muziektent. Men mag ook langskomen met foto’s en documenten, vragen stellen of gewoon lekker praten over de historie van ‘s-Gravenzande. Locatie: bibliotheek, Zandeveltplein 26, ‘s-Gravenzande. Tijd is 14.30 uur en het duurt tot ca. 16.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Back-ups leren maken

Op zaterdagmorgen 30 maart om 10.00 uur vindt er in de bibliotheek van Naaldwijk een informatieve presentatie plaats over het maken van back-ups voor zowel Android-telefoons als iPhones; zowel het automatisch back-uppen van foto's en video's als het veiligstellen van de gespreksgeschiedenis op WhatsApp. Deze sessie zal worden gehouden door SeniorWeb en biedt een gedetailleerd inzicht in het belang van het veiligstellen van waardevolle bestanden. Locatie: St. Martinusstraat 67 in Naaldwijk. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Struintocht

Op zaterdag 30 maart is er een struintocht om 13.00 uur vanaf de ingang van PLSTK eetcafé ‘De Zeetoren’ Helmweg 7 in Hoek van Holland, door de prachtige duinen van de Van Dixhoorndriehoek. Duur: circa twee uur. Deelname voor volwassenen is 5 euro en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Aanmelden tot uiterlijk 10.00 uur op de struindag bij natuurgids Jaap Tromp via: lepidoptera@planet.nl met vermelding van het aantal personen.

Paaszangdienst Poeldijk

Als afsluiting van de jaarlijkse paaskring weer een paaszangdienst gehouden in de Hervormde kerk van Poeldijk. De dienst wordt gehouden op Eerste Paasdag (zondag 31 maart) en begint om 19.00 uur. Locatie: Fonteinstraat 6 te Poeldijk.

Bankert en Bellamy

Op zondagmiddag 31 maart brengt Bankert & Bellamy songs over Zeeland naar de Cultuurschuur in Monster. Dit duo bestaat uit Ron de Jonge en Rens Pieterse, twee oud-Vlissingers, waarvan één nu al jaren in Monster woont. Hun muziek is een eerbetoon aan onder andere hun geboortegrond in Zeeland.

Meer info en aanmelden via de agenda op www.cultuurschuur.nl.

Film bij Vrouwengilde

Dinsdagavond 2 april komt Angelo Damen bij het vrouwengilde Kwintsheul. Hij gaat de film 'De laatste kouwe tuinder' vertonen. Angelo heeft op indrukwekkende wijze de bedrijfsbeëindiging van het tuindersbedrijf van Peter Zuijderwijk verfilmd. De avond wordt gehouden in de Kastanjehof, Kerkstraat 43a te Kwintsheul en begint om 20.00 uur. Introducees zijn van harte welkom en betalen €5,00 entree.

Lezing Spitsbergen

Op woensdagmiddag 3 april staat er een boeiende activiteit op het programma bij dienstencentrum De Larix in ’s-Gravenzande. Het bestuur van ANBO/PCOB ’s-Gravenzande-Heenweg-Monster verwelkomt die middag mevrouw Michelle van Dijk, die een lezing geeft met de titel ‘Spitsbergen op de Noordpool’.

Tijdens deze lezing neemt Michelle het publiek mee op een reis naar het Hoge Noorden. Zij brengt zelf vier maanden per jaar op Spitsbergen door om dagtochten, trektochten en expeditiecruises te begeleiden.

Met behulp van haar eigen gemaakte foto’s zal Michelle de bezoekers meenemen in haar leven daar. Iedereen is van harte welkom, ook wie (nog) geen lid is. De middag begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Rockbands Muziekzolder

Op donderdag 4 april kan het publiek genieten van twee Westlandse rockbands, Leftovers en The Guardians, bij De Muziekzolder in Maasdijk. Deze bands spelen hun eigen nummers en bekende liedjes en beloven een avond vol stevige rockmuziek, met leuke stukjes en gave solo’s.

De avond begint om 20.00 uur in De Muziekzolder, en de toegang is gratis, maar het kan druk worden. Drinken moet betaald worden met contant geld. Na wat muziek van de DJ kan het publiek om 21.10 uur meedoen aan een muziekquiz en kans maken op prijzen. Het eerste optreden begint dit keer om 21.30 uur.

Locatie: Nolweg 10 in Maasdijk.

Concordia Cultureel

Op donderdag 11 april om 20.00 uur biedt Concordia Cultureel in het gebouw Concordia, gelegen op Maasdijk 40 in Maasdijk, een bijzondere avond aan, gewijd aan de wonderen van cruises.

De presentatie wordt verzorgd door Evelien van Oosten van 'The Travel Club' in Maasdijk. Met haar uitgebreide ervaring zal ze deelnemers leiden door de keuzes die cruises te bieden hebben.

Concordia Cultureel streeft naar toegankelijkheid voor iedereen en vraagt daarom aan het einde van de avond een vrijwillige bijdrage om het gevarieerde programma voort te zetten en voor iedereen toegankelijk te houden.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek www.concordiamaasdijk.nl.