Westlandia en Sportclub Monster hielden elkaar zaterdag in evenwicht,. (Foto: Danny Ploegaert Haaglanden voetbal)

Dubbel verlies Verburch, SC Monster aan kop

In het Westland stonden afgelopen zaterdag twee mooie duels op het programma. Verburch moest haar krachten meten met het sterke VFC en in Naaldwijk stonden ‘buren’ Westlandia en Sportclub Monster tegenover elkaar in het strijdperk.

Door  Roland van der Linden / Haaglandenvoetbal.nl

Verburch – VFC

In de openingsfase waren de eerste kansjes voor VFC. De thuisploeg kreeg haar eerste mogelijkheid na bijna een kwartier spelen. Vince van der Knaap kon een bal van Max Spliler echter niet in het doel krijgen.

In de 19e min juut kreeg Verburch een zware domper te verduren.  Doelman Dylan Kuiper maakte buiuten het 16 meter gebied een sliding om de bal te blokken. Een VFC aanvaller was net te laat en raakt Kuiper met de onderkant van de voet. Kuiper bleek uiteindelijk zijn scheenbeen op twee plaatsen gebroken te hebben en werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Het is het tweede seizoen dat de 19  jarige doelman en elektricien zwaar geblesseerd raakt. Vorig seizoen brak hij zijn sleutelbeen.

Verburch was daarna even van slag. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg in een korte tijd twee treffers om de oren. De Poeldijkers herpakten zich en kwamen vlak voor rust terug in het duel dankzij een treffer van Van der Knaap: 1-2. Dertien minuten in de tweede helft was VFC opnieuw trefzeker en kwam de 1-3 eindstand op het bord, wat, met de blessure van Kuiper, een dubbel verlies betekende.

Verburch gaat 6 april op bezoek bij het Vlaardingse CION waar om 14.30 uur wordt begonnen.

Monster pakt koppositie

Westlandia (za) – Sportclub Monster

Al na acht minuten was het raak voor de thuisploeg. Een hoekschop van Donny van Oijen belandde door Timothy Le Duc in het strafschopgebied. Merlijn Steenman kon vervolgens de 1-0 op het scorebord schieten. De kansen waren daarna voor Sportclub Monster, maar doelman Tim Janssen liet zich niet passeren.

Met een half uur op de klok moest de ploeg van trainer Theo Verbeek toch een tegentreffer incasseren. Kirill Slutsky schoot de bal via de lat fraai binnen: 1-1. In de tweede helft kon Westlandia een aantal keren gevaarlijk worden en voerde de druk op. Het leverde echter niets op de stand bleef 1-1.

Ondanks het feit dat sc Monster gelijk speelde heeft de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen de koppositie van CION, dat zaterdag verloor, overgenomen.

Sportclub Monster gaat 6 april op bezoek bij Neptunes Schiebroek. Aftrap is om 15.00 uur. Sc Monster is bij voorbaat gewaarschuwd: Neptunes Schiebroek was de ploeg die afgelopen zaterdag CION de nederlaag toebracht, iets dat eerder alleen Westlandia gelukt was.