Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Saskia vullen gaatjes  in de muren van popcentrum Popradar.
Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Saskia vullen gaatjes in de muren van popcentrum Popradar. (Foto: Martijn Beekman)

Gaatjes vullen

Tweewekelijks vertelt burgemeester Jan van Zanen via zijn fotodagboek over zijn dagen en belevenissen.

Den Haag, 15 maart – Ben aan het eind van de ochtend, in het kader van NLDoet, te gast bij Popradar in Loosduinen. Word samen met de wethouders ontvangen door directeur Bert Winter en beleidsmedewerker Gaby van Gils. Helpen vandaag met het oppakken van een paar ‘klussen’. Er is sloop-, schilder- en vulwerk te doen. Kies voor dat laatste. Vul samen met wethouder Saskia Bruines gaatjes en grotere gaten in de muren van een ruimte naast de onlangs gerestaureerde kapel. Na ons ‘voorwerk’ zullen de muren gestuukt worden en zal de ruimte bij de kapel worden betrokken. 

Jongerenrechtbank

Kan helaas niet de hele middag in Loosduinen blijven. Hijs me thuis in het nette pak. Zo’n 25 leerlingen hebben de afgelopen negen weken een training gevolgd zodat ze aan de slag kunnen als lid van de jongerenrechtbank van hun school (het Roemer Visscher College en het Zuid-West College). Bij kleine vergrijpen en ruzies op school kunnen zij de betrokkenen voor een zitting bijeen brengen. Niet om zware straffen op te leggen, maar om er samen uit te komen. Om ervoor te zorgen dat iedereen weer door dezelfde schooldeur kan. 

Beëdiging

De beëdiging van de leerlingen van het Zuid-West College is vanmiddag. Woon de ‘happening’ bij in een zaal in het wijkcentrum Moerwijk. Trainer Kim Roelofs begeleidt de leerlingen. Ze vinden het soms best lastig en spannend, maar ze doen en durven het wel. Ze leren over recht, spreken in het openbaar, pleiten voor je medeleerling en het zoeken naar een oplossing voor een ruzie. Komende maandag gaan ze op werkbezoek bij het Paleis van Justitie. Wens ze veel succes en ook een beetje plezier natuurlijk.


Lees verder op www.janvanzanen.denhaag.nl/fotodagboeken of volg @burgemeesterjanvanzanen op Instagram