Capaciteitsproblemen binnen de gemeente zorgen voor vertraging.
Capaciteitsproblemen binnen de gemeente zorgen voor vertraging. (Foto: PR)

Vertraging in vervanging speelplekken

In Hoek van Holland worden dit jaar 5 speelplekken vernieuwd aan De Ruyterstraat, de Hoekse Hillweg, de Roggeveenstraat, de Columbusstraat en de Van Spilbergenstraat.

Zoals eerder aangekondigd is er helaas vertraging opgetreden. "Het slechte weer van de afgelopen maanden heeft ervoor gezorgd dat veel speelprojecten in Rotterdam vertraagd zijn geraakt. Hierdoor hebben we te maken gehad met capaciteitsproblemen binnen de gemeente, maar we willen benadrukken dat de speelplekken in de Hoek voor ons van prioriteit zijn", aldus een woordvoerder. "Inmiddels zijn de speeltoestellen voor de 5 speelplekken besteld en zijn we nu afhankelijk van de levertijden. De levertijden bepalen grotendeels wanneer we kunnen beginnen met de werkzaamheden."


Zodra er meer bekend is over de nieuwe planning, ontvangen bewoners die rondom de speelplekken wonen opnieuw een nieuwsbrief met het definitieve ontwerp en de geplande werkzaamheden. Blijf op de hoogte van laatste updates op mijn.rotterdam.nl, onder ‘Speelplekken in Hoek van Holland 2023'. 

Plan Oost

Voor de speelplekken in Plan Oost (Lakemanstraat en omgeving) waar in november 2023 overleg is geweest met de bewoners, is de gemeente bezig met de voorlopige ontwerpen. Als deze klaar zijn, worden ze gedeeld met bewoners uit de omgeving. De uitvoering van deze plannen zal naar verwachting eind 2024 of begin 2025 zijn. 


Houdt de pagina ‘Spelen in Hoek van Holland 2024' op mijn.rotterdam.nl in de gaten voor de laatste updates over deze speelplekken.

Afbeelding