Afbeelding
(Foto: Stefanie Vreugdenhil)

EXTREME kunst en cultuur

Tussen de voorjaars- en meivakantie zijn er op de Jozefschool altijd zogenoemde cultuurweken, dit jaar met als thema Ik & Kunst. In dit kader bezoeken de leerlingen musea, zijn er gastlessen en worden er workshops gegeven, o.a. door ouders.

Eén van die ouders is Stefanie Vreugdenhil. Binnen het thema maakte zij o.a. met de leerlingen van de groepen 5 en 6 extreme portretten (zie foto). Deze krijgen ook een plek in het boekje dat Stichting KUnSTPLAATS dit jaar uitgeeft ter gelegenheid van de Kunst- en Poëziemiddag in september.

Deadline Kunst- en poëzieconcours KUnSTPLAATS

Zoals bekend kunnen ook jongeren en volwassen meedingen naar een plekje in deze uitgave. De deadline daarvoor is eerste paasdag, om precies 24.00 uur sluit de inzendtermijn. Ed van Berkel van KUnSTPLAATS: ‘Voor het maken van een echt groot kunstwerk is het ongetwijfeld te laat. 

Drie dagen

Maar drie dagen voor een goed gedicht moet mogelijk zijn. Je kunt daarbij alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld iets schrijven over de relativiteit van het begrip extreem. Wat voor de een extreem is, kan voor een ander heel gewoon zijn. 

Of wellicht heb je nog een foto liggen van een extreme gebeurtenis over iets dat je zelf meemaakte. Die kun je ook insturen.’ 

Inzenden

Stuur je bijdrage uiterlijk 31 maart naar marjan@stichtingkunstplaats.nl. Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden op www.stichtingkunstplaats.nl.

Afbeelding