HOOKXV was oppermachtig tegen CAS.
HOOKXV was oppermachtig tegen CAS. (Foto: Hans Krommenhoek)

Knappe winst RC Hoek van Holland

Het was weer een geweldig rugbyweekend afgelopen week aan de Rondgang. RC Hoek van Holland had een scala aan wedstrijden af te werken.

Door Daan Kloppenburg

De jeugd trapte het weekend af en met winst voor beide Junioren teams. De Waterweg Warriors en Barbarians versloegen beide hun opponent, waarbij de Warriors zelfs ongeslagen kampioen werden. De Colts wedstrijd die daarna op het programma stond werd helaas gewonnen door het Tovaal/RCC cluster met 10-29.

Voor het klapstuk van de dag, de Ere-klasse wedstrijd HOOKXV - Castricumse RC wisten naast het reeds toegestroomde publiek voor de jeugdwedstrijden ook veel andere supporters de weg naar de club te vinden en was het zoals altijd gezellig druk langs de lijn.

In Nederland zijn momenteel weinig clubs die zoveel verwantschap met elkaar vertonen als RC Hoek van Holland en de Castricumse RC. Beide teams komen uit in de Ere Klasse, maar hun bovenmatige prestaties op het hoogste rugbyniveau in Nederland staan in schril contrast met de kleinschalige “dorpskern” van waaruit zij opereren. Tel daarbij op dat zij allebei gesitueerd zijn aan de Hollandse kustlijn en de gelijkenissen zijn compleet. Als enig verschil zou aangemerkt kunnen worden dat “Cas”, zoals ze vaak kortaf genoemd worden, 7-voudig landskampioen is. Iets waar de Hoekse rugbyclub vooralsnog van droomt.

Het werd een duel waarbij de thuisploeg van minuut één de tegenstander geen duimbreed de ruimte gaf en zelfs al na 3 minuten door een try van Skip Donkersloot de toon wist te zetten. In de eerste helft volgde Jens van der Knijff, Siebe Voogd (2x) en Niels van der Ploeg dit voorbeeld en wisten allen te scoren. Kicker Sander Doria voegde daarbij 13 punten aan conversies en een penalty aan toe en ging men de rust in met een zeer comfortabele 38-0 voorsprong.

Ook na rust was de ploeg van coach Glenn Vertongen de Noord-Hollanders de baas, al kregen de gasten van lieverlede wel meer grip op de wedstrijd. Nummer 8 Stijn Drenkelford en Eugene Bosman waren beide succesvol, maar ook de gasten scoorden inmiddels twee keer terug (stand 48-10) Met nog 10 minuten te spelen sloten beide partijen af met twee mooie tries. De eerste was van winger Tristan Roeleveld, de andere voor de sterke center van Castricum en hiermee werd de wedstrijd afgefloten met als einduitslag 53-17. Opnieuw een knappe winst voor de Hoekse hoofdmacht tegen een weliswaar gehavend Castricum.

Het gehele verslag, inclusief de prestaties van de dames en de Espoirs leest u op rodi.nl/hoekvanholland.