Veel kansen werden deze wedstrijd niet benut.
Veel kansen werden deze wedstrijd niet benut. (Foto: Kees Franken)

Verlies voor Vredenburch en Celeritas, winst voor Semper Altius

In de vierde klasse D van het zaterdagamateurvoetbal verloren beide Rijswijkse ploegen hun wedstrijden. Na vier gelijke spelen verloor Vrdenburch op eigen terrein teleurstellend met 2-3 van DHL en lijkt het af te stevenen op een rampseizoen. RVC Celeritas verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 van MSV’71. De defensie van de Rijswijkers incasseerde in twee duels elf tegentreffers.

Door: Peter Petit

RVC Celeritas – MSV’71 3-5

In de eerste minuten van deze wedstrijd wees niets op een nieuwe domper voor de thuisploeg. Dankzij de weer van stal gehaalde veteraan Jergo Leijdekkers (39) in de spits namen de Rijswijkers al in minuut tien brutaal de voorsprong tegen een miserabel spelend MSV, de jongste voetbaltelg uit Maassluis. Leijdekkers, goaltjesdief van beroep, had begin dit seizoen eigenlijk willen stoppen om meer aandacht en zijn gezin en voetbalschool te geven, maar zegde toe dat, indien de nood aan de man kwam, altijd een beroep op hem kon worden gedaan. Dus ook zaterdag in het duel tegen het zich met een 7e plek op de ranglijst veilig wanende MSV. Nog geen vijf minuten later was het die andere spits van Celeritas, Fernando Couvreur, die voor de 2-0 zorgde, na opnieuw gestuntel in de MSV defensie. Na een tegentreffer van Rody van Baalen uit een rebound na een prima genomen vrije trap van Christian van der Pol, was het opnieuw Couvreur die ongehinderd de bal achter de doelman van MSV, Bart Voskamp, schoot, 3-1. Niets leek een tweede seizoenszege van Celeritas in de weg te staan, maar in plaats van 4-1, na het missen van een grote kans, werd het echter toch nog spannend. Een voorzet van Rody van Baalen van MSV werd door zijn spits Christian van der Pol doeltreffend afgewerkt, stand bij de rust 3-2.

Gedonder

In de rust moet het gedonder in de Maassluise kleedkamer kilometers verderop in de Strijp te horen zijn geweest. De boosheid van de aan het van het seizoen vertrekkende hoofdtrainer Paul van Loenen van MSV kende geen grenzen. Zijn drift gold vooral zijn in de eerste periode rammelende en zwak ingrijpende achterhoede. De tirade van de oefenmister miste haar uitwerking niet, het waren zijn spelers die in de tweede helft het spel bepaalden en niet die van Celeritas. De meeste duels werden nu wel door de gasten gewonnen en na twee minuten stond de 3-3 al op het scorebord. Doelpuntenmaker Rody van Baalen schoot de bal snoeihard en feilloos in de kruising achter de hulpeloos toekijkende doelman Bryan de Wolf van Celeritas. Het wachten was op een voorsprong van MSV en die kwam er tien minuten later ook , met hulp van een speler van de thuisploeg die de bal in eigen doel schoot, 3-4. Van Oostrom Soede moest vervolgens een beroep doen op spelers uit het tweede elftal , ging alles of niet spelen en verwaarloosde de defensie. Goed keeperswerk van De Wolf van Celeritas voorkwam nog erger, maar op een strak genomen penalty van Matthijs Jansen van MSV was ook hij kansloos, eindstand 3-5.

KRSV Vredenburch- SV DHL 2-3

Vredenburch is helemaal van de leg. De laatste zege dateert alweer van 10 februari, daarna volgden vier gelijke spelen en zaterdag een nederlaag, 2-3, tegen het Delftste SV DHL, de oude ploeg van de befaamde oud-doelman van ADO Den Haag, Hans Galjé.

Semper Altius was zaterdag de enige Rijswijkse ploeg die tot winst kwam.

De start op het eigen kunstgras was prima van de zijde van de Vredenburchers. De bezoekers kregen wel een trits kansen maar wisten daar absoluut geen raad mee. Aan de andere kant wist Johnny Vergeer van Vredenbuch wel met een hem geboden kans om te gaan, na voorbereidend werk van Erwin Kruit schoot hij de 1-0 binnen. Toen niet veel later Rico Deekman, het hele seizoen al goed presterend, de 2-0 aantekende na een assist van Kevin van Leeuwe, leek niets een Rijswijkse zege in de weg te staan. Na wat gemiste kansen kwamen de buren uit Delft toch nog op 2-1, Koen Vermeulen was voor De Hollandse Leeuw (DHL) trefzeker. In de tweede helft ging het toch weer mis bij de thuisploeg en ging DHL met de zege naar huis. Ivo Hendriks en Ardehl Karijowidjodjo schoten de bezoekers naar een 2-3 zege. Op de ranglijst in Vredenburch inmiddels ingehaald door VV Maasdijk dat nu, achter de niet meer in te halen koploper Zoetermeer, op plek twee staat, met twee punten meer dan Vredenburch en ook nog een wedstrijd te goed.

Wanica Star – RVV Semper Altius 2-4

Semper Altius was zaterdag de enige Rijswijkse ploeg die tot winst kwam. In Den Haag werd Wanica Star met 2-4 aan de zegekar gebonden. Bij de rust was de stand al 1-3 in voordeel van het team van hoofdtrainer Eki Korte.

Doelpuntenmakers waren Roger van den Bosch, Tony van der Weerd en Gino Koss. Na een tegendoelpunt van de gasten scoorde Semper speler Arend Baljion het vierde Rijswijkse doelpunt, maar het slotakkoord was voor Wanica Star waardoor de eindstand van 4-2 in de boeken kwam. Door deze zege klom Semper naar een tweede plaats. De thuisploeg eindigde het duel met negen spelers na twee keer direct rood.

Na het eerste doelpunt zijn de spelers van Vredenburch nog in feeststemming.  - Kees Franken