De eerste treffer voor de Rijswijkse hockeyers zondag tegen Zoetermeer.
De eerste treffer voor de Rijswijkse hockeyers zondag tegen Zoetermeer. (Foto: Kees Franken)

Dubbel winst voor mannen RHC

De mannen van de Rijswijksche Hockey Club (RHC) kunnen terugkijken op een mooi en geslaagd weekend waarin twee keer werd gewonnen. Het team van hoofdtrainer Dirk Wils won twee keer, vrijdag met 1-3 van HV Westland en zondag met 2-3 van Zoetermeer.

Door: Peter Petit

De wedstrijd van vrijdagavond tegen stuntploeg HV Westland was een wedstrijd in de zesde ronde van de Silver Cup, gericht op teams uitkomend in de eerste tot en met vierde klasse. Westland won onlangs in competitieverband nog met 19-1 (!) van Catwijk, maar RHC riep de Naaldwijkse ploeg een halt toe. Beide teams staan bekend als reuzendoders in dit toernooi. Op een sfeervol sportpark De Hoge Bomen kwamen de eerste twee Rijswijkse doelpunten op naam van Hidde Caminada uit een directe corner, en Thomas de Haan. Het derde doelpunt werd gescoord uit een strafcorner variant. Bij de gasten uit Rijswijk viel wederom het goede keeperswerk van Stan Glenn op. De volgende ronde, de achtste finales, zijn op vrijdag 12 april. De finale wordt op 18 mei afgewerkt. Afgelopen seizoen haalde RHC nog de finale van de Silver Cup, een hoogtepunt in de geschiedenis van de club, waarin het uiteindelijk de meerdere moest erkennen in HC Helmond dat met 4-3 de sterkste was.

Twee dagen later, zondag, stond voor de mannen alweer een competitiewedstrijd, ditmaal thuis, op het programma. Tegenstander was naaste concurrent in de landelijke Eerste Klasse A, de Mixed Hockeyclub uit Zoetermeer dat met 3-2 werd verslagen. Daan Dekker, Sander Gunst en Hidde Caminada uit een strafcorner waren trefzeker voor de Rijswijkse hockeyers.

Spelmoment uit de wedstrijd van Rijswijk tegen Zoetermeer. De Rijswijkers wonnen met 3-2.  - Kees Franken