Julia ‘t Hart, stagaire bij Present.
Julia ‘t Hart, stagaire bij Present. (Foto: Present)

Wereld Wensdag ook in Maassluis

Nieuws

Op 29 april is het Wereld Wensdag. Over de hele wereld wordt op die dag, vanwege World Wish Day, aandacht gevraagd voor het vervullen van bijzondere hartenwensen van zieke kinderen, alleenstaande ouders, ouderen die graag wat aanspraak zouden willen, mensen die hun tuin niet meer kunnen bijhouden et cetera.

Ook in Maassluis wordt aandacht gegeven aan Wereld Wensdag. Een aantal organisaties hebben hun krachten gebundeld. Zij zetten in Maassluis zes wensboxen neer en vragen de inwoners van de stad om wensen in te dienen via een wensbrief met daarop de wens en de contactgegevens. Dit kan van maandag 15 april t/m maandag 29 april in de wensboxen op de volgende plekken: Bibliotheek Maassluis, de Voedselbank, de weggeefkast in de Plevierstraat 5, de EGMA ‘Krap bij Kast’ aan de G.A. Brederolaan, de weggeefkast bij de Groote Kerk en bij minibieb Leeskabouter in de Neuhuyslaan. Bij droog weer kunnen er op 29 april van 19.30 tot 20.30 uur ook wensen worden ingeleverd in het Vrijheidspark. Na 29 april wordt bekendgemaakt welke wensen er verder in vervulling gaan.

Criteria

Er zijn een aantal criteria aan de wensen gesteld. Het mag een wens zijn voor jezelf of voor een ander. Je kunt de uitvoering van de wens zelf niet betalen en je krijgt het zelf niet voor elkaar. De wens is gericht op verbinding en heeft een positief karakter.

Een aantal voorbeeld wensen zijn: een uitje in Maassluis, een verjaardagstaart en kaartjes voor een ziek kind, elkaar ontmoeten en samen koffie drinken, met het hele gezin pannenkoeken eten, een verwenpakket voor een hardwerkende mantelzorger, opkikkerkaartjes, een “nieuwe” tweedehands garderobe, een stapel lieve handgeschreven kaarten met de Kerstdagen, er moet iets geregeld worden in de kinderkamer et cetera.

Stuur voor meer informatie een Whatsapp bericht naar 06-54684290. 

Wereld Wensdag in Maassluis wordt mede mogelijk gemaakt door Wensen Vervullen Maassluis, Bibliotheek Maassluis, Maasdelta, Voedselbank Maassluis, Leger des Heils en Stichting Present.