‘Ambitieus plan dat hopelijk uitvoerbaar is’

De gemeenteraad is vorige week akkoord gegaan met de Woonzorgvisie aandachtsgroepen. Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) waarschuwde er wel voor dat dit plan het grote woningtekort niet zal oplossen. De grootste uitdaging is volgens hem om betaalbare woonruimte te zoeken voor aandachtsgroepen.

Chrit Wilshaus

Hans de Bruin (PvdA-steunraadslid sprak van een “goede visie” en Mehmet Çiçek (CDA) stelde dat niet voor alles een oplossing gevonden kan worden. Astrid van der Houwen (ChristenUnie-steunraadslid) suggereerde om ook gebruik te gaan maken van inloophuizen en te kijken naar de mogelijkheden die wooncoöperaties bieden. “We vinden het een ambitieus plan dat hopelijk uitvoerbaar is.” Bert de Reuver (D66-steunraadslid) liet weten zich eveneens te kunnen vinden in de visie. Ook was hij nieuwsgierig “naar wat er allemaal in het uitvoeringsprogramma staat.” Bovendien vroeg hij nadrukkelijk aandacht voor jongeren.

Jurre van de Merwe (Leefbaar Maessluys) zei dat het erop lijkt of het huwelijk tussen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam stroef verloopt. (Schiedam doet niet mee aan deze Woonzorgvisie en Vlaardingen wel). Of er misschien iets is, wilde hij weten. Hans van der Burg (VSP) stelde een soortgelijke vraag. Maar volgens wethouder Corine Bronsveld (CDA), die zich eveneens met dit dossier bezighoudt, verloopt de samenwerking met Schiedam nog steeds prima bij diverse dossiers. “Maakt u zich maar geen zorgen”, stelde zij voornoemde partijen gerust.